Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Asgari Ücret Ek Zam Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Asgari Ücret Ek Zam Açıklaması

Son dakika haberi: Asgari ücrete ek zam konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi.

Ekonomi 9 Mayıs 2022 14:48 2
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Asgari Ücret Ek Zam Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve enerji fiyatları açıklaması.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir son dakika açılamasında bulundu. Katıldığı programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemlerdeki hayat pahalılığına değinirken asgari ücrete , memur ve emekli maaşlarına yapılan zamlar hakkında da açıklama yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada enerji fiyatlarının Türkiye'e yüksek olmadığını söyledi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

Aşırı yüksek enflasyon bugün Avrupa ve Amerika Bölgesi başta olmak üzere herkesin ortak sorunu haline gelmiştir. Enflasyon oranı ABD ve Almanya'da son 40 yılı, Fransa'da son 46 yılın , İngiltere'de son 30 yılın, Avro Bölgesi'nde son 25 yılın zirvesine ulaşmıştır. Dahası birçok ülkede üretim yavaşlamakta istihdam düşmekte iç talep zayıflarken bütçe açıkları ve kamu borçluluğu rekora koşmaktadır. Elbette tüm bu olumsuz gelişmelerden Türk ekonomisi de etkileniyor. Üstelik biz kur baskısı ve eskiden beri rasyoneliteden uzak fiyatlandırma alışkanlığı ile mücadele ediyoruz.

ENERJİ FİYATLARI TÜRKİYE'DE UCUZ

Artan enerji ve hammadde fiyatlarının sanayiciler üzerinde ciddi baskı oluşturduğunun farkındayız. Piyasalardaki şişmenin sebebi enerjidir. Ancak enerji fakiri olan Türkiye, buna rağmen kullanıcılara yansıyan fiyat bakımından Avrupa dahil en düşük enerji maliyeti Türkiye'dedir. 

Nükleer güç santrallerimizi devreye almak için gece gündüz demeden çalışıyoruz, Akkuyu'yu inşallah 2023 sonuna kadar bitireceğiz.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücretten, memur ve emekli maaşlarına kadar her alanda insanımızın hayat standartlarını koruyacak adımlar atıyoruz.

Karadeniz'de keşfettiğimiz doğal gazı bir an önce ülkemiz sistemine bağlamak için yoğun çaba harcıyoruz.

Attığımız adımlarla 85 milyonun her bir ferdinin fiyat artışlarından asgari düzeyde etkilenmesini sağlıyoruz.

Fahiş artışların bir kısmının ekonomik gerçeklerle bağlantısının bulunmadığını elbette biliyoruz.

Bakanlıklarımız ve diğer kurumlarımızla tamahkarlık yapanlara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz, bugünkü Kabine Toplantısı'nda bu meseleleri konuşacak, tartışacak, atılması gereken adımları süratle hayata geçireceğiz.

KABİNEDE GÖRÜŞÜLECEK

Asgari ücrete ek zam kabinede görşülecek. Kabine bu akşam yapılacak. Kabine sonrası açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamamızı indirin. Sizce ek zam ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
10.000
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Türkiye de enerji fiyatları kime ve neye göre ucuz bir insan kira elektrik su doğal gaz internet telefon yemek giysi temizlik okul masrafları ulaşım hepsini toplasın haaa birde hasta olursanız allah yardımcınız olsun insanları bilerek hırsızlığa yöneltiyorlar