Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9. Yargı Paketi açıklaması: Son durum belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9. Yargı Paketi açıklaması: Son durum belli oldu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası 9. yargı paketi hakkında açıklama geldi.

Haberler 4 Haz 2024 2
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9. Yargı Paketi açıklaması: Son durum belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 9. Yargı Paketi geliyor.

Cumhuraşkanı Erdoğan kabine sonrası yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Aziz milletim değerli basın mensupları sizleri selamlıyorum. 81 il ile birlikte dünyanın farklı ülkelerinde bizi takip eden vatandaşlarımı saygı ile selamlıyorum.

Bu sabah eğitim sırasında kaza kırıma uğrayan uçakta şehit olan 2 pilotumuza Allah'tan rahmet, ailesine, milletimize ve kahraman ordumuza başsağlığı diliyorum.

14-28 Mayıs sonrası oluşturduğumuz kabinenin 1. yılı tamamlandı. Türkiye'ye hizmet etme imkanını bize bahşettiği için Rabbime hamd ediyoruz. Kabine üyeleri olarak hep birlikte milletimizin teveccühüne mazhar olabilmenin gayretindeyiz.

Her yıl bütçe ve kesin hesap görüşmelerinde hesap verdik veriyoruz. 81 ilimizin tamamında katıldığımız toplantı ve mitinglerde doğrudan milletimize hesap verdik. Kaynakların nereye gittiğini detaylı şekilde açıklıyoruz. Biz 85 milyonun tamamının hükümetiyiz. Emekçinin olduğu kadar işverenin de hükümetiyiz. Köylünün olduğu kadar şehirlinin de hükümetiyiz. Gençlerin olduğu kadar kadınların da yaşlıların da hükümetiyiz.

Hükümet olarak yegane referansımız hizmetlerimizdir. Hedeflerimiz ortadadır. Yaptıklarımızı yapacaklarımızı milletimiz görmektedir. Bugün Türkiye için ne yaptık sorusunu sormaktan geri durmayacağız.

Son 1 yılda 2294 hakim savcı ataması yaptık. Aynı dönemde yardımcı personel 20 bin 779'dur. Yargılamanın hızlandırılması için ilk derecede toplam 177 mahkemenin yanı sıra istinafın daha hızlı sonuçlanması için 21 istinaf dairesi faaliyete geçirildi.

Toplam noterlik sayısı 2385'e yükseldi. 8. Yargı Paketi ile önemli düzenlemelere imza attık. 9. yargı paketi meclisimizin gündemindedir.

Yeni yargı reformu strateji belgesi ve insan hakları eylem planı ile reform yapacağız.

9. Yargı paketi detayları ve kapsamı için TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 51 Gün Önce
ne zman resmi gazetede yayınlananacak
Ziyaretçi 53 Gün Önce
peki ne zaman gelecek ve yasalacak