Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkeye 20 Milyar Dolar Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkeye 20 Milyar Dolar Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında ülkeye 20 milyar dolar geleceğini söyledi.

Döviz 9 Eylül 2022 16:13 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkeye 20 Milyar Dolar Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye 20 milyar dolar gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yakın zamanda gelecek yatırımlarla ilgili konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada Türkiye'nin güvenli liman olarak görüldüğü, bu nedenle Türkiye'ye yatırım atağının geldiğini söyledi ve "Şu anda gerek Avrupa’dan gerek dünyanın değişik yerlerinden Türkiye’de yatırım için kapımızı çalanlar var." ifadelerini kullandı.

HANGİ FİRMALAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında, "Tabii hassasiyetleri sebebiyle bu firmaların kimler olduğu konusuna girmeyeceğim ancak şu an itibarıyla toplamda 20 milyar dolar gibi Türkiye’de yatırım yapma konumunda olan firmalar var. Bu rakam inşallah daha da yükselecek, öyle gözüküyor."

PARASINI TÜRKİYE'YE GETİRENLER DE ÇOK

Öte yandan birçok kişinin parasını Türkiye'ye getirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir de şu anda mali noktada dışarıdan parasını Türkiye’de park eden firmalar da başladı. Çünkü başka ülkelere güven kalmadı. Ama Türkiye’ye bu noktada güven var."

DÖVİZDEKİ SIKINTIYI BÖYLE AŞACAĞIZ

Sözlerinin devamında döviz sorununa değinen Cumhurbaşkanı, "Bununla ilgili olarak birçok görüşmeleri ben ve arkadaşlarım yürütüyoruz ve bu görüşmeler neticesinde de olumlu neticeler alıyoruz. İşi gevşetmeyeceğiz, sıkı tutacağız ve bu süreci de en güzel şekilde inşallah değerlendireceğiz, atlatacağız. Çünkü Merkez Bankamızda dikkat ederseniz bir defa rezerv yükselmeye başladı. Bu tabii döviz rezervi noktasında bizim rahat hareket etmemizi sağlamış oluyor. Bu konuyla ilgili de şu anda birçok dost ülke gerekli desteklerini sağ olsun veriyorlar. Onlardan borçlanmamız Merkez Bankası olarak güçlenmemize neden oluyor. İnşallah bunu başarmak suretiyle de dövizdeki bu sıkıntıyı aşmış olacağız." dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç