Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ülkemizde Binlerce Yabancı Öğrenciye Burs Veriyoruz'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ülkemizde Binlerce Yabancı Öğrenciye Burs Veriyoruz'

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan az gelişmiş ülkelerin öğrencilerine burs açıklaması geldi.

Eğitim 19 Eylül 2022 19:56 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ülkemizde Binlerce Yabancı Öğrenciye Burs Veriyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'de eğitim vurgusu.

Birleşmiş Milletler Vesayet Konseyi'nde düzenlenen 'Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Haydi Kızlar Okula' kampanyamızla kız çocuklarımızın eğitime teşvik ederek okullaşma oranını %90'a çıkardık" ifadelerini kullandı.

Tüm eğitimin Türkiye'de ücretsiz olduğunu söyleyerek açıklamasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anaokulundan üniversiteye kadar eğitim öğretimin tüm kademelerini evlatlarımıza tamamen ücretsiz sunan bir ülkeyiz. Son 20 yıldır eğitimin yaygınlaştırılması, fırsat eşitliği... tarihi adımlar atıyoruz. Her alanda eğitim altyapımızı güçlendirme gayreti içindeyiz." dedi.

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarıldığını söyleyen Erdoğan, "4+4+4 eğitim reformu ile zorunlu eğitimi 12 yıla çıkararak ülkemiz genelinde okullaşma oranını yükselttik. #HaydiKızlarOkula kampanyamızla kız çocuklarımızın eğitime teşvik ederek okullaşma oranını %90'a çıkardık." dedi.

Teknik liseler hakkında açıklama yapan Erdoğan, "Öğrencilerimizin gelişim aşamalarında okur-yazarlık aritmetik, beceri gibi eksikleri gidermek için birçok adımı hayata geçiriyoruz. Mesleki ve teknik eğitim alanındaki tecrübemizi diğer ülkelerle paylaşmak amacıyla uluslararası teknik liseleri hayata geçirdik." dedi.

Az gelişmiş ülkelere verilen desteğe değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TİKA'da özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere eğitim ve teknik eğitim desteği veriyor. Türkiye burslarıyla binlerce öğrenciye ülkemizde ücretsiz eğitim imkanı sunuyoruz. Çevre bilincini küçük yaşlarda artırmak için K12 programına çevre eğitimi ve iklim değişikliği derslerini ekledik." dedi ve açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi'nin daha aydınlık, yaşanabilir bir dünyanın temellerinin atılmasına vesile olmasını diliyorum"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç