Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Suriye'de 250 Bin Ev Yapmayı Planlıyoruz'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Suriye'de 250 Bin Ev Yapmayı Planlıyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında Suriye'de 250 bin briket ev yapılacağını söyledi.

TOKİ Başvuru 26 Tem 2022 00:55 1
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Suriye'de 250 Bin Ev Yapmayı Planlıyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriyeliler için 250 bin konut yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TRT Haber canlı yayınında son dakika açıklaması. Erdoğan açıklamasında Suriye'de yapılacak briket evlere değindi. 

"Türkiye'de en önemli gündem maddelerinden biri mülteci sorunu, Tahran zirvesinde de siz bu konuyu ele aldınız. Türkiye'nin güvenli bölge oluşturması ve oradaki yerleşik mültecilerin güvenliğinin sağlanması konusunda ciddi projeleri var. Olası bir 5. operasyon sonrasında artık Suriyeliler evlerine ne şekilde dönecek? Bu nasıl gerçekleşecek?" şeklinde basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi böyle bir operasyonun içeriği noktasında bir konuya girmeyi, yani bu akşamın konusu olarak görmek istemem."

"250 BİN EV YAPACAĞIZ"

"Ancak biliyorsunuz biz şu anda Suriye'nin kuzeyinde hedef olarak ilk etapta 250 bin briket ev yapmayı planlıyoruz ve bunları biz AFAD'ımızla beraber yapıyoruz." şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında, "Çünkü o çadırlarda, o ilkel çadırlarda o insanların yaşaması hakikaten ne insani ne İslami değildir. Ancak dedik ki 'Biz bu şekilde briket evler yapalım. Bu briket evlerin altyapısını da gayet iyi bir şekilde yapalım' ve sağ olsun AFAD'ın koordinesinde STK'larımızla bunlara katılmak suretiyle şu ana kadar yani 100 bine yakın konutu bitirdik ve bunlar devam ediyor." dedi.

ARTIK TEK KATLI DEĞİL 2 KATLI

Suriye'de şimdiye kadar yapılan evlerin tek katlı yapıldığını, ancak bundan sonra evlerin çift katlı şekilde yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda yeni bir çalışma yapacaklarını belirterek,"Belki zemin artı iki de olabilir. Yani bunları da yapmak suretiyle buralara bizdeki mültecilerden geri dönüşleri ama kendi istekleriyle ve arzularıyla bu dönüşleri arttıralım diyoruz. Bunu başarabilirsek bu sayı 1 milyonu bulur." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE Mİ YAPIYOR YOKSA DİĞER ÜLKELERDEN DE PARA GELİYOR MU?

Basın mensuplarının "Uluslararası toplumdan hiç destek geliyor mu bu projeye?" şeklinde gelen sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, "Şu ana kadar yok ama onlara sorarsan var." şeklinde cevap vererek uluslararası platformlaran yardım gelmediğini sözlerine ekledi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç