Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjde Açıklayacak (Kabine Toplantısı Ne Zaman, Asgari Ücret, Memur, Emekli, Öğretmen Atama, Dolar)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjde Açıklayacak (Kabine Toplantısı Ne Zaman, Asgari Ücret, Memur, Emekli, Öğretmen Atama, Dolar)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak kabine toplantısından maaş zammı, atama ile dolar açıklaması bekleniyor.

Haberler 25 Haz 2022 17:36 33
Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjde Açıklayacak (Kabine Toplantısı Ne Zaman, Asgari Ücret, Memur, Emekli, Öğretmen Atama, Dolar)

Kabine toplantısı ne zaman? Kabine sonrası müjdelerin açıklanması bekleniyor.

Son dönemlerin en merak edilen kabine toplantısı bu hafta yapılacak. Yapılan son açıklamalara baktığımızda bu hafta kabine toplantısından sonra kritik açıklamalar gelecek.

MEMUR ZAMMI

Kamu personellerinin alacakları maaş zammı hakkında Bakan Bilgin açıklama yaptı ve enflasyonun üzerinde zam olacağını söyledi. AK Parti kulislerinden gelen bilgilere göre memurlara yüzde 38 civarında gelmesi beklenen enflasyon zammına ek olarak refah payı zammı yapılacağı öğrenildi.

Bu kabinede ne kadar ek zam yapılacağı belli olacak. Kulislerde yüzde 2 konuşuluyor. Sizce yüzde 2 yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

EMEKLİ ZAMMI

Emeklilerin maaşlarına yapılacak iyileştirme de bu kabine toplantısında görüşülecek. Kabine sonrasında en düşük emekli maaşının ne kadar olacağının duyurulması bekleniyor. Kulislerde 3500 TL konuşuluyor. Sizce en düşük emekli maaşı için 3500 TL yeterli mi? aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Asgari ücrete yapılacak ek zam konusunda dün konuşan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı hakkında kabine sonrası açıklama geleceğini söyledi. Kulislerde yüzde 17 zamla 5 bin TL olması var. Sizce 5 bin TL yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

EKONOMİYE YENİ MÜDAHALE

Dün gelen müdahaleden sonra dolar kuru 50 kuruş geriledi ve 17 liranın altını gördü. Bunun ardından Pazartesi günü ekonomide yeni adımların atılabileceği bildiriliyor.

ÖĞRETMEN ATAMASI

Kabine sonrası öğretmen atama konusuna müjde bekleniyor. Uzun süredir atama takviminin açıklanmasını bekleyen öğretmenler, kabineden müjde bekliyor.

Bu konuların yanı sıra kabinede terörle mücadele konusu da ele alıancak. Yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadele konuları ele alınacak. Ötey andan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri de görüşülecek. 

KABİNE NE ZAMAN YAPILACAK?

Kabine toplantısı 27 Haziran 2022 Pazartesi günü yapılacak. Akşam 15.30'da başlaması beklenen toplantının 19.00 'da sona ermesi ve toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan Millete Sesleniş konuşması yapacak.

Zam kararları, açıklamalar geldiğinde bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (33)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şakamisiniz siz oncaya şeye zam geldi asgari ücret 5 bin TL diyosunu iç savaş çıkar asgari ücret en az 7 bin olması lazim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücretin ne kadar artacağının hiç bir fonksiyonu önemi yok bunun bir çok nedenleri var hesap ortada şuanki enflasyona baktığımızda 10 bin liranın altında seyretmemesi gerekir asgari ücretin şuan ki enflasyon komadan bitkisel hayata alınmış durumda acil müdahale olmazsa dahada kötüye gideceği bununla birlikte endişenin dahada artacağı aşikar ekonomi durumlar sadece gündemde olmamalı gündemde olduğu kadar çözümler yapılıp iyileştirilmeli vatandaş rahatlatılmalı kimse acından ölmüyor ama kimse tokda değil fiyatlar adeta freni patlamış kamyon hızında gidiyor fiyatlar artık sabitlenmeli fırsatcılık almış başını gidiyor kim dur diyecek bir çuval un 500 lirayı geçti bu korkunç bir rakkam şer yine öyle bir büskibi 4 liranın altında değil bir 1 kesme şeker 30 lira akıl alır gibi değil bakliyat fiyatlarına bakılmıyor uçuk fiyatlardan dolayı pazarlar yine öyle son yılların en acı ekonomisini yaşıyoruz maalesef bu artık durmalı sabitlenmesi zamlar anlık değil senelik yapılmalı cüzzi miktarda Rabbim yardımcımız olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sizler bu zammı yaparken 2 maaşlı olarak hesaplama yapıyorsunuz heralde ki bazı evlerde tek kişi çalışmak zorunda kalınıyor napsın millet aç mı yatsın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
TÜRK-İŞ mart ayı araştırması sonuçlarına göre Türkiye'de açlık sınırı 4 bin 928, yoksulluk sınırı ise 16 bin 52 TL. Mutfak enflasyonu ise yıllık yüzde 76,39.28 Mar 2022 bu günün hesabını siz yapın günahtır yazıktır milletin vekili %40 zam memuru %40 alıyorsa asgari ücrette % 40 yapılması lazım..
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Emekliye yüzde kırk enflasyon kaynaklı bunun üstüne bütün emeklikere yüzde on yada on beş zam verilmesi lazım yeterli olmasa da en az bukadar olması lazım