Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclisi 8 gün sonra feshedecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclisi 8 gün sonra feshedecek

Son dakika haberi geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meclisi feshedeceği tarih belli oldu.

Seçim 2 Mart 2023 09:29 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclisi 8 gün sonra feshedecek

Flaş Kulis Bilgisi: Erdoğan 10 Mart'ta meclisi fesh edecek.

Seçimler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada seçimler için 14 Mayıs tarihini işaret etti. Bu açıklamadan sonra bir son dakika kulis bilgisi geldi. 

Seçim tarihine 2.5 ay kala YSK harekete geçti ve seçmen listeleri ile sandık kurulu üyelerinin belirlenmesi için çalışmalar başladı. Başlayan çalışmaların kısa sürede sona ermesi bekleniyor. Siyasi partilerden gelen son dakika açıklamasında ise aday listeleri sürecinin 10 Mart tarihinde başlayacağı bildirildi. İllerde kurulacak sandıklar için ise siyasi partiler harekete geçti ve sandıkta bulunacak isimler belirlenmeye, görev dağılımları yapılmaya başlandı.

Milli Gazete'nin haberine göre daha önce deprem bölgelerinde ayrı bir sandık kurulmasının gündeme geldiği, ancak AK Parti'nin durumu anayasaya aykırı olacağını bildirerek reddetti. 

Seçim süreci 10 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meclisi fesh etmesinden sonra başlıyor. YSK'nın da süreci bu tarihten sonra başlayacak.

YSK, siyasi partilerin aday listelerini 10 Nisan'da teslim alacak ve MERNİS üzerindeki seçmenlerin kayıtlı adresi üzerinden seçmen listelerini belirleyerek bu listeleri muhtarlıklara asacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç