Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı tarihini ve gündemini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı tarihini ve gündemini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ne zaman yapılacağını ve gündeminde ne olacağını duyurdu.

Haberler 29 Mayıs 2024 12:20 8
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı tarihini ve gündemini açıkladı

KABİNE TOPLANTISININ NE ZAMAN YAPILACAĞI AÇIKLANDI.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında Pazartesi günü kabine toplantısının yapılacağını söyledi ve kabine gündemini de duyurdu. Peki kabine ne zaman yapılacak? Bakanlar Kurulu toplantısı ne zaman başlayacak?

AK Parti'nin meclisteki Grup Toplantısında kürsüye geçen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamasına İstanbul'un Fethi Yıldönümünü kutlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Fetih İstanbul'un karanlık bahtını aydınlığa çevirmek demektir. Fethe işgal diyenlerin, İstanbul duvarlarını zulüm 1453 yazıları ile kirletenlerin, fetihten 250 yıl önce şehri istila edip taş üstünde taş bırakmayan haçlı sürülerinden farkı yoktur. İstanbul'un fetih ruhundan koparılmasına göz yummayacağız. İstanbul Türk'tür, Müslümandır. İstanbul'a şehirlerden bir şehir olarak bakmadık. İstanbul bize ecdadın, tüm neferlerinin, şehit ve gazilerin emanetidir. Ayasofya'yı zincirlerinden kurtarıp Fatih'in mirasına uygun şekilde bu şuurla tekrar açtık. Mührümüzü bunun için vurduk. İstanbul'u korumaya kollamaya, güzelleştirmeye devam edeceğiz. Fetihte yer almış gazi ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum"

KABİNE GÜNDEMİ

Erdoğan açıklamasının devamında kabineye ilişkin, "Pazartesi günkü kabine sonrasında hükümetimizin 1 yıllık karnesini kamuoyuyla paylaşacağız, hangi eserleri kazandırdığımızın hesabını milletimize vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Kabine toplantısında son 1 yılda yapılanlar, bundan sonra ekonomide ve dış politikada yapılacaklar ele alınacak. 9. Yargı paketine son şekli verilecek. Sokak köpeklerine ilişkin düzenleme de tamamlanacak.

3 Haziran 2024 tarihinde kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşecek. Sizce hangi konular kabinede gündeme gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kabine sonrası kararlar için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
9yargı paketi milyonlar bekliyor
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Ehliyet Affı Acilen gelmeli bekleyen milyonlarca Aile var çok mağdur perişan herkezde yaptığı hatadan pişman
Ziyaretçi 2 Ay Önce
5000 prim ve kısmi emeklilik 99 'öncesi haklarımız verilmedi verdikleri sözleri tutmalarını ivedilikle bekliyoruz
Ziyaretçi 2 Ay Önce
9.yargı pakedi artık meclise gelmeli
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Ehliyet affı