Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı Ardından Açıklama Yapıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı Ardından Açıklama Yapıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 3 saat süren toplantının ardından Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Son Dakika 3 Ocak 2022 19:53 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı Ardından Açıklama Yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada; '(KOSGEB destekleri genişletiliyor) Nisan ayında mikro ve küçük işletmelere yönelik hızlı destek paketi başlatmıştık. Yeni mezunları istihdam edenlere 100 bin lira destek verilecek.' dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:


"226 milyar dolarlık ihracatla, küresel ihracatta ilk kez yüzde 1'den fazla pay aldık. 20 yıl önce 86 milyar doları bulmayan dış ticaret hacmimiz 500 milyar dolar sınırına dayandı.


Dış ticaret fazlası veren Türkiye hedefimize her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. Önümüzdeki yıl bu zamanlarda ihracatta çok daha büyük müjdeler vermeyi umuyoruz.


"TURİZMDE YÜZDE 100'LÜK ARTIŞ SAĞLADIK"

Turizm sektöründe 2021'i, 29 milyon turist ve 24 milyar doları aşan gelirle kapattık. Turizmde önceki yıla göre ziyaretçi sayısında yüzde 83, gelirde yüzde 100'lük artış sağladık.


"YENİ MEZUNLARI İSTİHDAM EDEN İŞLETMELERE 100 BİN LİRA DESTEK"

KOSGEB destekleri kapsamında yeni mezunları istihdam eden işletmelere 100 bin lira destek verilecek.


"KÖMÜR DESTEĞİ, DOĞALGAZ FATURASI DESTEĞİ OLARAK DA VERİLEBİLECEK"

Vatandaşımıza fiyat artışına ezdirmeme sözümüzü yerine getiriyoruz. Vatandaşımıza verilen kömür desteğinin doğalgaz faturası desteği olarak da verilebileceğinin müjdesini vermek istiyorum."


AYRINTILAR GELİYOR..


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç