Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialar için ilk defa konuştu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialar için ilk defa konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafize Gaye Erkan hakkında ilk defa açıklamada bulundu. İşte detayları.

Ekonomi 24 Ocak 2024 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialar için ilk defa konuştu

Merkez Bankası hakkında Erdoğan'dan son dakika açıklaması.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve babası hakkında flaş iddialar ortaya atıldı. Son günlerde sosyal medya üzerinde çokça konuşulan iddialar, Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı tarafından yalanlanmıştı.

Söz konusu iddialar, Merkez Bankası'nda çalıştığı ve işten çıkarıldığı iddia edilen bir kişinin CİMER'e yaptığı başvuru sonrası oraya atıldı.

HAFİZE GAYE ERKAN'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Bir açıklamada da Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan gelmişti. Erkan yaptığı açıklamada, hakkındaki iddialara tepki göstererek bunların gerçeği yansıtmadığını, bu iddiaları ortaya atanlar hakkında şikayetçi olacaklarını söyleyerek, "Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN İLK DEFA KONUŞTU

Son dönemlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hafize Gaye Erkan'ı görevden alacağı yönünde idialar da çokça konuşulmuş, bu iddialar kesin bir dille yalanlanmıştı. Söz konusu iddialar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da son dakika açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada Gaye Erkan'ın adını vermeden ona destek oldu ve şu ifadeleri kullandı:

"Merkez Bankası rezervleri artıyor harekete geçiyorlar. Akla ziyan dedikodularla ekonomide binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar yürütüyorlar.Tüm umutlarını ülkemizin tökezlemesine bağlayanları, daha önce olduğu gibi yine hüsrana uğratmakta kararlıyız. Dedikodular üzerinden bir bardak suda fırtına koparmaya çalışan fitne tüccarlarını kesinlikle umursamıyoruz"

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç