Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlere: Dünyayı Gezin
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlere: Dünyayı Gezin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklamasında bulundu ve gençlere dünyayı gezme konusunda çağrıda bulundu.

Yaşam 1 Nisan 2022 17:07 4
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlere: Dünyayı Gezin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere tavsiye: İmkanınız varsa dünyayı gezin.


Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen Fatih Belediyesi Merkez Kütüphanesi'ndeki programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu ve gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Söz konusu programa katılan isimler şu şekildeydi:


AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım,

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu,

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan


GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ


Siyasi isimlerin yanı sıra gençlerden de yoğun ilgi geldi. Burada gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin bol bol kitap okumasını ve dünyayı gezmek için fırsatlarını zorlaması gerektiğini söyledi.


Belediyelerin kütüphaneler açtığını, gençlik merkezlerini, kursları açtığını söyleyen Erdoğan, bunların önemli olduğunu, AVM'ler ve havalimanları kadar kütüphanelerin de yaygınlaşması gerektiğini söyledi ve "Aynı şekilde elektronoik kitap uygulamaları da yaygınlık kazanıyor. Her ne kadar tam tersi de gösterilmek istense de araştırmalar ülkemizde kişi başına basılan kitap sayısının ve kitap okuma oranının giderek arttığını gösteriyor. Bizim gençlik yıllarımızda ideolojik çatışmaların hakim olduğu iklim vardı. Buna rağmen azimle ve fedakarlıkla çalışarak hem eğitim hayatımızı hem kendimizi geliştirme faaliyetlerimizi sürdürdük. Bugün dönüp baktığımda ülkemizin son 40 yılda sahip olduğu kazanımların hepsini de öncülüğünü zor şartlarda kendini yetiştiren bu neslin yaptığını görüyorum. Sizler maddi alt yapı ve imkanlar olarak çok şanslısınız. internet ve sosyal medya sağladığı faydalar yanı sıra doğru kullanılmazsa adeta bataklık gibi içine düşüp yutup yok edecek tehditleri de içinde barındırıyor." dedi.


DÜNYAYI GEZİN


Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada gençlere tavsiyelerde bulundu. Sosyal medya konusunda düzenlemeler yapıldığını, Türkiye'de de bu düzenlemelere benzer düzenlemeler için hazırlıklara başlandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların tamamını korumak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Gençlere tavsiyelerde bulunan Erdoğan, "Gençlerimizden internet sosyal medya ve benzeri alanlardan faydalanırken gerçek alanlardan kopmamalarını istiyoruz. Kağıda basılı kitabı çantanızdan asla eksik etmeyin. Düzenli olarak her gün spora vakit ayırın. Demli bir çay ve kahve eşliğinde yapılan karşılıklı sohbetin getirdiği sosyalleşmeyi asla ihmal etmeyin. Ülkemizi, dünyayı gezmek için şartlarınızı zorlayın. Bunları yaptığınızda diğer mecraların size bambaşka faydalar verdiğini göreceksiniz" dedi.


Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İşe gidip gelmek icin yol ücretini zor çıkaranlara slm olsun 👋
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Para yok gidip dışarda arkadaşlar la çay içeyim nasıl dünyayı gezeyim içimizi yanıyor vallahi :(
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hangi parayla dünyayı gezecekmisiz acaba 3 kuruş para kazanıyoruz memleketimizden baska yere adım bile atamiyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Türkiye'de bir ilden bir ile gidemiyoruz dünyayı gezmek hayalden ileri gitmez