Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enflasyonun Ciddi Oranda İneceği Tarihi Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enflasyonun Ciddi Oranda İneceği Tarihi Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son açıklamada enflasyonun ciddi manada ineceği tarihe ve maaş zamlarına değindi.ç

Son Dakika 15 Haz 2022 13:14 3
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enflasyonun Ciddi Oranda İneceği Tarihi Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon farkı, Temmuz ve Ocak 2023 maaş zammı açıklaması. 

Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada önemli açıklamalarda bulundu ve maaş zamlarına değindi. Sosyal yardımlarla vatandaşların desteklenmeye devam edileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında enflasyon farkı zammının geleceğini , Ocak ayında daha kapsamlı bir zam olacağını söyledi.

TÜSİAD'A TEPKİ

Yeni ekonomi programını eleştiren TÜSİAD'a sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ekonomi programından vazgeçilmeyeceğini söyleyerek, "TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse bu iktidarın kapısını hiç çalmasın. Sizler aynı merkezden idare ediliyorsunuz. CHP.. Oradan neyi sufle ediyorlarsa siz de aynı şekilde konuşuyorsunuz. Bu kapı yerli ve milli duruş sergileyene açıktır, sergilemeyene kapalıdır" dedi.

TEMMUZ'DA ENFLASYON FARKI, OCAK 2023'TE KAPSAMLI ZAM GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada maaş zamlarına değindi ve şu ifadeleri kullandı:

"İşçi, memur emekli çiftçi hiçbirt kesimi ihmal etmeden tüm imkanları seferber ederek her insanımızın derdi ile dertleniyoruz.

Ocak ayında önemli attık Temmuz'da enflasyon farkı ile rahatlama sağlayacağız. Yılbaşında çok daha kapsamlı bir rahatlama sağlayacağız. Önümüzdeki Şubat ayında enflasyon gerileyeceği için gelirler artacağı için rahatlama artacak. 

Şimdi hiçbir insanımızın gerçek anlamda yoksulluğa mahkum olmaması için her türlü çabayı sergiliyoruz. Bugün ülkemizdeki sorun işsizlik ya da gelir kaybına uğramak değil. Gelirle daha az ürün alabilmek. Biz de buraya odaklanıyoruz. Bu sıkıntının da üstünden biz geleceğiz."

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK?

Cumhurbaşkanjı Erdoğan açıklamasında, enflasyonun ineceği tarihi verdi ve "İnşallah önümüzdeki Şubat Mart ayında enflasyon önemli açıda gerilecek." dedi.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Maaşlara zam vermek neyi kurtaricak ülkede üretim yok işsizlik almış başını gidiyor göçmenler desen ayrı dert sen maaşlara zam verdikçe paranın değeri mı articak ? Ekonomi için aldığınız önlemler zengini daha zengin yapıyor fakirde açlığa doğru gidiyor Maliye bakanının dediği gibi herşey tıkırında ama aylık 80 bin 90 bin TL maaş alıp bankalarda milyon dolarları olan insanlar icin tıkırında daha söyleyecek çok şey varda işte....
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2023 ü beklemeye gerek yok aslında tüik emmiye talimatı ver bak bakalım ay başında nasıl ekşi çıkıyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
1 İnecek 5 çıkacak aman dikkat edin..