Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi, Her Geçen Gün Daha İyiye Gidiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi, Her Geçen Gün Daha İyiye Gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında ekonomide önemli mesajlar verdi.

Ekonomi 14 Ekim 2022 16:30 2
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi, Her Geçen Gün Daha İyiye Gidiyor

Son Dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi her geçen gün daha iyiye gidiyor.

Düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , ekonomide güzel gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Zeytinburnu'nda yapılanları değerlendiren Erdoğan, "Bugün sizlerle hasret gidermenin, hem de Zeytinburnumuza yeni bir eser kazandırmanın sevincini beraber yaşıyoruz. Açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin içindeki oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, etkinlik alanlarıyla ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Millet bahçemizin bünyesindeki Buz Adası'nın da çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız tarafından beğeni ile karşılandığına inanıyorum." dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Yine bu alanda hizmete sunulan Bilim Zeytinburnu tesisi de atölyeleri ve etkinlikleri ile ilçemizdeki çocuklarımızın en gözde yeri haline gelmiştir. Tabi her millet bahçesi gibi burada da bir kütüphanemiz yer almaktadır. Hanımlara hitap eden spor merkezi de Buz Adası bünyesinde faaliyete geçmiştir.

Dün akşam Kazakistan Astana'dan geldim. Ondan önce Semerkant'daydım yine yakında Özbekistan Semerkant'a gidiyorum. Ardından inşallah Endonezya'da G-20 Zirvesi'ne katılacağız. Bizim bu gidişlerimiz birilerinin gidişlerine benzemez.

5 Telsiz Millet Bahçesi ve bünyesindeki tüm tesislerin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Çevre, Şehircilik Bakanım olmak üzere tüm arkadaşlarımızı yüklenici firma dahil kutluyorum. Bu vesileyle milletimizin özellikle millet bahçeleri yatırımlarını AK Parti iktidarı ile tanıdığını da ifade etmek isterim.

Şu anda millet bahçemizin içinde kitabe anıtı yer alan 15 Temmuz şehidimiz Kurmay Albay Sait Ertürk'ü rahmetle yad ediyorum. Şehitlerimizin ve gazilerimizin bize emaneti olan bu vatanı eserlerimizle, hizmetlerimizle, yatırımlarımızla donattığımız gibi yeri geldiğinde kanlarımızla sulamasını da bildiğimizin son örneği 15 Temmuz'dur. Rabbimden bir daha ülkemize böyle kara geceler yaşatmamasını niyaz ediyorum."

İSTANBUL AŞIĞI CUMHURBAŞKANINIZ OLDUĞUNU BİLİN

Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Fatih'in milletimize yadigarı İstanbul sadece ülkemizin değil tüm bölgenin, tüm dünyanın gözde şehridir. İstanbul başka onun için İstanbul aşığı bir Cumhurbaşkanınızın olduğunu bilin. Bu şehre yaptığımız her hizmetin her yatırımın ülkenin tamamına ve ötesine ulaşın etkilerle dönüşü olmaktadır. Bu anlayışla İstanbul'un en güzide ilçelerinden olan Zeytinburnu'nda toplu konut projelerinden millet bahçelerine kadar pek çok çalışmayı hayata geçirdik.

Çırpıcı Millet Bahçemizi daha önce hizmete açmıştık. Bugün eski askeri lojmanlar bölgesindeki 5 Telsiz Millet Bahçesi'nin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Merkez Efendi Millet Bahçesi'nin projelendirme çalışmaları sürüyor.

Toplu konutta ve kentsel dönüşümde de ilçemizde önemli adımlar attık. Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda İlk Evim İlk İş Yerim adı ile 500 bin konut, 1 milyon arsa, 50 bin iş yeri hedefi ile yeni bir kampanya başlattık. Türkiye'ye bugüne kadar 1 milyon 170 bin sosyal konutu kazandırmış bir hükümet olarak inşallah bu kampanya ile milyonlarca vatandaşımızı ilk defa ev sahibi yapacağız."

EKONOMİ DAHA İYİYE GİDİYOR

Açıklamasının devamında Erdoğan, küresel ekonomide yaşanan sıkıntılara değindi ve "Küresel ekonomide yaşanan bazı sıkıntıları aştığımız da ortadadır. Her geçen gün daha da iyiye gidiyoruz. Yarın da şu andaki sıkıntıları aşacağız." dedi.

Finans7.com  |Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Almanya bizi kıskaniii 😂😂😂 ağlanacak halimize gülüyoruz çünkü güldürüyorsunuz ... seçimde grşmek üzere soooonnn güleeeennn iyiii güleeer miş 👌🏻 buda bööööyle biline ✋🏻✋🏻
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
sen ekonomiyi tekrar bı gözden geçir bence sayin cumhurbaşkanı yüzde 80 enflasyonda millet yuzde 300-400 hissederken bu enflasyonu trajikomik soylemlerde bulunmanız ne kadar doğru ! seçimde görüşmek uzere .