Cumhurbaşkanı Erdoğan, ehliyet affının ne zaman çıkacağını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ehliyet affının ne zaman çıkacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son açıklamada ehliyet affının ne zaman meclise geleceğini söyledi.

Haberler 1 Mart 2023 14:45 13
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ehliyet affının ne zaman çıkacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ehliyet affı açıklaması.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında ehliyet affı ve yapılandırma konun teklifine değindi ve düzenlemenin kısa sürede meclise geleceğini söyledi. Yapılandırma kanun teklifinin EYT'den sonra meclis gündemine geleceğini söyleyen Erdoğan, bu kapsamda borçların silineceği ve bazı ceza puanlarının kaldırılacağını söyledi.

Bugün grup toplantısında açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ehliyet affı düzenlemesinin kısa sürede meclise geleceğini söyledi. Erdoğan açıklamasında, "Yapılandırma Kanun teklifi de gündeme geliyor. Adli ve idari para cezalarının yanı sıra 2 bin liranın altındaki vergi borçlarının silinmesi, KYK borçlarını, ehliyetlerdeki bazı ceza puanlarının kaldırılmasını içeriyor. Ayrıca vatandaşlarımızın ekonomik yüklerini kaldıracak düzenlemeler getiriyoruz. BOTAŞ sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza indirime gidecek. Yüzde 20'lik indirimin serbest piyasadaki fiyata yansımasını bekliyoruz. İnşallah Karadeniz gazını, milli sistemimize vermeye başlayınca çok daha rahat edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan bu açıklamasında kısa sürede ehliyet affı düzenlemesinin meclisten geçeceğini söyledi. Mart ayının ikinci haftasında ehliyet affının yürürlüğe girmesi bekleniyor.

AF KAPSAMI

Ocak ayının sonunda düzenlenen kabine toplantısından sonra konuşan Erdoğan, "Sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralamalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz" demişti.

KAPSAM GENİŞLEYECEK Mİ?

Ehliyet affı ile ilgili gelen açıklamaya baktığımızda herhangi bir değişiklik olmayacağı görülüyor. Sizce kapsam genişlemeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Ehliyet affı geldiğinde haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (13)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Birdefaya mahsus olmak üzere ölümlü kazaya sebebiyet vermeyenler için ehliyet affı istiyoruz🙏
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Af genişlesin bittik resmen ya
Ziyaretçi 12 Ay Önce
alkolden alınan ehliyetlerde af edilmeli kaç milyon insan magdur seçimde bu insanlar başka partilere oy verecek
Ziyaretçi 12 Ay Önce
ölümlü kazaya karışmamış insanlarda af kapsamına alınmalı hiç adaletli bir af degil insanlar çok magdur kapsam genişlemeli yoksa size oy çıkmaz kaç milyon insan magdur
Ziyaretçi 12 Ay Önce
ölümlü kazaya karışmamış olan kişiler af edilmeli 1 defaya mahsus çıkan af adaletli bir af degil seçimlerde bu insanlar size oyvermemekte haklı adaletsiz bir af süreleri dolmuş südge egitiminizde sorun var neden bu insanlar magdur ediliyor kapsamı adaletli birşekilde tutun lütfen