Cumhurbaşkanı Erdoğan Detayları Açıkladı! TOKİ'nin Sosyal Konut Projesinde 81 İle 100 Bin Arsa Müjdesi Geldi!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan Detayları Açıkladı! TOKİ'nin Sosyal Konut Projesinde 81 İle 100 Bin Arsa Müjdesi Geldi!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde konut sayısı yükseltilirken 100 bin arsa satışı yapılacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu.

TOKİ Başvuru 9 Eylül 2022 16:08 4
Cumhurbaşkanı Erdoğan Detayları Açıkladı! TOKİ'nin Sosyal Konut Projesinde 81 İle 100 Bin Arsa Müjdesi Geldi!

TOKİ sosyal konut projesinin başlamasına kısa bir kala Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjdeli haber geldi. Erdoğan, konut sayısının yükseltileceğini müjdelemesinin ardından TOKİ'nin 100 bin arsa satışı yapacağını duyurdu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Balkan turu sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada sosyal konut projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal konut projesiyle birlikte dar gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Bu kampanyanın vatandaşımızı çok çok olumlu istikamette etkileyeceğine inanıyoruz. Burada sadece konut değil, aynı şekilde arsa projemiz var. 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor. İcabında vatandaş “ben kendim yapacağım” diyorsa, onlara da “buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin” diyoruz. Ayrıca 10 bin sanayi sitesiyle vatandaşımıza kendi işini kurma imkanı da sağlanacak. Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik özel kontenjanlar olacak. Vatandaşlarımıza böylece ev sahibi olabilme kolaylığı sunuyoruz. Bunlarla birlikte inanıyoruz ki yüksek kira bedeli almak suretiyle korsanlık yapanlar da burada en büyük darbeyi yiyeceklerdir." ifadelerini kullandı.

TOKİ'DEN 100 BİN ARSA MÜJDESİ!

TOKİ sosyal konut projesi 13 Eylül'de açıklanacak. Bu kapsamda 250 bin konut ve 100 bin arsa satılacağı ifade ediliyor. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İcabında vatandaş "ben kendim yapacağım" diyorsa, onlara da "buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin" diyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bu kapsamda 81 ilde 100 bin arsa kampanyasından yararlanacak vatandaşlar arsayı almaları durumunda kendileri de ev yapabilecek. 

Siz hangi il ve ilçeye arsa satışı bekliyorsunuz? Yorumlar kısmından yazın.

TOKİ 100 BİN ARSA FİYATI NE KADAR OLACAK?

81 ilde satılacak arsa fiyatlarının yüzde 25 peşinat ile en düşük 50 bin liradan başlaması bekleniyor. 

TOKİ ARSA SATIŞINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Arsa projesi de hiç evi olmayanlar için, altyapılı arsa alıp kendi evini yapabilecek" demişti. Açıklamaya bakacak olursak arsa satışının hiç evi olmayanlara satılacağı görülüyor.

Detaylar 13 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoağn'ın açıklamasının ardından belli olacak. Detaylar belli olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

TOKİ Konut ve arsa satışı ile ilgili detayları karçımamak için  Mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com

 

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Diyarbakır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Aydında olsa inşallah
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İzmir
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Mersin mezitli