Cumhurbaşkanı Erdoğan Depremzedelerle İlgili Açıklamalar Yaptı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan Depremzedelerle İlgili Açıklamalar Yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu temel atma töreninde depremzedelerle ilgili açıklamalar yaptı! İşte o açıklamalar...

Haberler 10 Ağu 2023 15:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Depremzedelerle İlgili Açıklamalar Yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı bağlantıyla katıldı. Törendeki konuşmasında muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Devlet ilk andan beri depremzedelerin yanında. CHP ve şürekâsının kentsel dönüşüm projelerine yönelik saldırganlığının gerisinde halk düşmanlığı vardır. Bunların gözünde seçmen; ancak ‘tıpış tıpış’ oy verdiği, kendilerini kayıtsız şartsız desteklediği zaman insandır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bu vesileyle 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden depremzedelerimizi bir kez daha yâd ediyorum. Asrın felaketi olan depremlerin üzerinden 6 aydan fazla süre geçti. Sadece ülkemizin değil insanlık tarihinin en yıkıcı doğal afetlerinden birini yaşadık. Eşimiz, dostumuz, çocuğumuz, akrabamız, komşumuz olan 50 binden fazla canımızı yalnızca bir gece toprağa verdik. Depremden hemen sonra afetzede illerimizi ziyaret etmiş devletimizin tüm imkanlarıyla sizlerin yanında olduğunu ifade etmiştik. Seçim döneminde de deprem bölgesinden elimizi hiç çekmedik. Sahada yapılan çalışmaları, ihtiyaçları, sıkıntıları bizzat takip ettik. En acil olanlarından başlamak suretiyle depremzedelerimizin ihtiyaçlarını süratle gidermeye çalıştık. Tespitlerimize göre Maraş’ın neredeyse üçte biri oturulamaz hale gelmişti. Şehrimizde yapılması gereken deprem konutu sayısı 19 bin 418’dir. Köy evleri ve ahırlarla birlikte bu rakam 29 bin 47’ye ulaşıyor. Deprem bölgesinde ise toplam 680 bn konutun ve 170 bin ahır depo işyeri gibi bağımsız bölümün inşa edilmesi gerekiyor. Bu ağır tablo karşısında alsa ümitsizliğe kapılmadık, hemen kolları sıvadık."

"Depremde hasar gören illerimizde şehir meydanlarını hükümet olarak yapacağız. Böylece her şehrimize asırlar boyu yaşayacak bir merkez kazandırmış olacağız."

“325 konteyner kentte 178 bin 350 konteynerin kurulumu yapılmıştır. 15 Ağustos'a kadar inşallah tesislerde ve çadırlarda kalan az sayıdaki vatandaşımızı konteynerlere yerleştirmiş olacağız.”

“CHP ve şürekâsının kentsel dönüşüm projelerine yönelik saldırganlığının gerisinde iş bilmezlik değil, halk düşmanlığı vardır. Bunlar vatandaşa hizmet etmezler; vatandaşın refahının, hayat kalitesinin, yaşam standardının yükselmesini de istemezler. Bunların gözünde seçmen; ancak ‘tıpış tıpış’ oy verdiği, kendilerini kayıtsız şartsız desteklediği zaman insandır.”

“14 Mayıs öncesinde millete bedava ev vadediyorlardı, 15 Mayıs sabahı ilk icraatları depremzedelerimizi sığındıkları yerlerden kapı dışarı etmek oldu. 28 Mayıs'tan sonra da çıkıp siyasi hırsları sebebiyle mağdur ettikleri kardeşlerimizden bir kez olsun özür dilemediler. Biz bunların hiçbirini unutmadık ve unutmayacağız.”

“Sandıktan istedikleri netice çıkmadı diye afetzedelerimize zulmedenlerin gerçek yüzünü deşifre etmeyi sürdüreceğiz. Ne deprem bölgesindeki kardeşlerimizi ne de 85 milyonun diğer fertlerini bunların insafına asla bırakmayacağız.”

“Kentsel dönüşüm projeleriyle ülkenin dört bir yanında 3,3 milyon konutun inşasını sağladık. Böylece 20 milyona yakın insanımızı güvenli yuvalara kavuşturduk. Türkiye genelinde 6,5 milyon konutu süratle dönüştürmeyi hedefliyoruz.”

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç