Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı Kurulacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı Kurulacak

SON DAKİKA HABERİ: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 11 CEMEVİ'NİN AÇILIŞINI YAPTI.

Yaşam 7 Ekim 2022 15:10 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı Kurulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi'nde düzenlenen Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'ne katıldı ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında şunları söyledi:

"Kültür ve Turizm Bakanlığımız Alevi bektaşi kültür ve cemevi başkanlığı cemevlerinin tamamını yönetecektir.

Cemevi hizmetlerinde eğitim faaliyetlerine kadar kamu güvencesi ile yürütülecek. Cemevlerinin aydınlatma içme ve kullanma suyu yapım ve bakım giderlerinin karlılanması imar sorunları çözülmüş olacaktır.

Cemevlerinde erkan hizmetlerini yönetmekten sorumlu inanç önderlerinden talep edenlere bu kurumsal yapıda kadro verilecektir. Demokratikleşme reformlarından en önemlilerinden biri olduğuna inandığım bu adımların hayırlı olmasını diliyorum."

"Karakoçan, Altındağ, Erzincan ve Kemah'ta hizmete açacağımız dört cemevini kullanacak vatandaşlara hayırlı olmasını diliyorum.

Temeli açılacak cemevlerinin de bir an önce hizmete açılmasını diliyorum. Bunca sırdır dergahımızdan gelip geçen konan göçen herkesten Allah razı olsun diyor, her birine rahmet diliyorum.

Bu mekanlar aşk ocağıdır, edep ocağıdır. Buralar Hz. Peygamber ve ehlibeytine aşık olanların durağıdır. Medeniyetimize hayırlı insanlar burada yetiştirilir.

Sevgili Peygamberimizin birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır düsturuna sıkı sıkıya sarılarak baki olanın peşinde koştuğumuz sürece bu medeniyet hep güçlenecektir.

Milletimiz asırlardır bu coğrafyada karı karşıya kaldığı her tehdidin üstesinden birlikte muhabbetle gelmiştir.

Tevhidi bir, kitabı bir kıblesi bir Peygamberi bir insanlar için bundan başka muhabbet ve bundan başka aşk yolu yoktur."

ALEVİ-BEKTAŞİ KÜLTÜR VE CEMEVİ BAŞKANLIĞI KURULUYOR

Ülkemizdeki Alevi-Bektaşi toplumunun beklentilerine ilişkin geniş kapsamlı çalışma yaptık. 1585 Cemevi ziyaret edilerek muhataplar tek tek dinlendi. Sıcağı sıcağına talimatlar verildi, adımlar atıldı. Ayrıntılı çalışmalar yürütüldü. Bugün burada bunların müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Tüm meselelerinin devlet nezdinde takibini yapacak kurumsal bir yapı kuruyoruz. Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, cemevlerinin tamamının yönetimini yürütecektir. Cemevi hizmetlerinden eğitim faaliyetlerine kadar tüm çalışmalar kamu desteği ve denetimiyle yürütülecektir. Cemevlerinin aydınlatma, içme ve kullanma suyu, bakım giderlerinin karşılanmasıyla ilgili tüm sorunlar çözülmüş olacaktır. 

Aynı şekilde cemevlerinde hizmetleri yürütmekten sorumlu inanç önderlerinden talep edenlere kadro verilebilecektir. Bu adımların Alevi-Bektaşi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Cemevlerinin bir kez daha Alevi-Bektaşi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Kalın sağlıcakla...

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç