Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: TOGG Ön Sipariş Tarihi Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: TOGG Ön Sipariş Tarihi Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni konuşmasında Togg'un ön sipariş tarihini açıkladı.

Taşıt 29 Ekim 2022 19:56 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: TOGG Ön Sipariş Tarihi Belli Oldu

Son dakika gelişmesi... Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni'nin sunumların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan direksiyona geçti ve Togg'un ilk üretimleri banttan indi. Erdoğan konuşmasında, TOGG'un ön sipariş tarihini açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Anadolu kırmızısı renkli aracı banttan sahneye getirerek konuşma yaptı. 

"TÜRKİYE YÜZYILININ İLK FOTOĞRAFI BU TESİSTİR"

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal ile TBMM'nin tüm mensuplarını rahmetle, şükranla yad ediyorum. Millet olmak demek, aynı vatanda hür bir şekilde yaşamak, farklılıkları ortak hayallerle birleştirmek, hedeflere ortak çabalarla ulaşmak demektir. Togg ülkemizin güçlü yarınları için ortak hayali kurmak tadını hepimize yaşatan projenin adıdır. Banttan indirip sizlerin huzuruna çıkardığımız bu ilk araçla, 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz. Bir tarafta kırmızı, bir tarafta beyaz. Ne anlama geldiğini herhalde anlıyorsunuz. Togg 85 milyonun ortak gururudur diyoruz. Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un başarısı için destek veren, dua eden herkese gönülden teşekkür ediyorum. Bu bir memleket meselesidir diyerek bugünkü heyecanımıza ortak olan siyasi parti genel başkanlarına, milletvekillerine, devletimizin her kademesinden arkadaşlarımıza, en başta da aziz vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Gecesini gündüzüne katan babayiğitlerimizi, mühendislerimizi, 1300 civarındaki emekçilerimizi yürekten kutluyorum. Biz bu ürüne otomobil diyoruz ama üreticileri Togg'u akıllı cihaz olarak tarif ediyor. Banttan indirdiğimiz akıllı cihazlarımızın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizim hedefimiz büyüktür, bize küçük düşünmek asla yakışmaz. Güçlü olmanın ve güçlü kalmanın yolu ise kendi kendine yetebilmekten, namerde muhtaç kalmamaktan geçiyor. Biz bunun için her fırsatta milli diyoruz, yerli diyoruz. Türkiye yüzyılının ilk fotoğrafı bu tesistir. 

"TOGG, AVRUPA YOLLARINA GİRDİĞİ ZAMAN TUTUŞACAKLAR"

Tayfun füzeleri ateşlenmeye başladı, hemen Yunan gazetelerinin gündemine girdi, daha bunun arkası gelecek. Togg, Avrupa'nın yollarına girdiği zaman ciddi manada tutuşacaklar. Ne diyecekler, "çılgın Türkler geliyor" diyecekler. Siz, fabrika kurulmuyor diye ortalıkta dolaşanlara itibar etmeyin. Bugün Türk sanayicisi fabrika kuracak arsa bulmak için birbiriyle yarışıyor. Girişim ekosistemimiz geçen yıl 1.5 milyar doların üzerinde yatırım alarak tüm zamanların rekorunu kırdı. İnşallah Togg da prestijli bir Türk markası olarak dünyanın pek çok ülkesinde yolları süsleyecektir. Avrupa'nın bir numaralı ticari araç üreticisi olan Türkiye, dünyanın sayılı otomotiv ihracatçılarından da biridir. Buna rağmen yerli ve milli markaya sahip olmamak yüreğimizi sızlatıyordu. Ülkenin Cumhurbaşkanı olarak, başbakanlığım döneminde hep babayiğitlere davet çıkardım, biliyordum ki bu ülkede bu işi üstlenecek babayiğitler var. Sonunda oldu. Buna da dudak bükenler vardı, hatta daha da ileri gidip yerli otomobil üretmek intihardır diyenleri gördük. Togg öylesine tuttu ki, baş harflerden oluşan Togg markanın da ismi olarak yerini aldı. Bizi bu yoldan geri döndürmeye çalışanlara da rastladık. İlk tanıtımda bunun fabrikası nerede diyerek kendi akıllarınca alay edenler vardı. İşte burada. En başından beri projeyi değersizleştirmeye çalışanlara soruyorum. Fabrika burada, Bursa Gemlik'te. Kampüs tam kapasiteye ulaştığında burada her yıl 170 bin araç üretilirken, 4300 kişiye doğrudan, 20 bin kişiye dolaylı istihdam sağlanacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BANKALARA ÇAĞRI 

Devrim otomobilini engelleyenler, hamdolsun devrin otomobilinde başarılı olamadılar, olamayacaklar. Şimdi ne diyorlar, satamazsınız. İnşallah bunun cevabını da onlara başta şahsım olmak üzere milletimiz verecek. Togg'un onaylı ilk seri üretim aracını satın alma siparişimi buradan firmamıza tekrar iletiyorum. Az önce üretim bandını gezerken farklı renklerdeki üretimi sürdük. Alacağımız otomobilin rengine Emine hanım ile karar vereceğiz. Milletimin Togg'a büyük teveccüh göstereceğinden şüphe duymuyorum. Tüm bankalarımızın yöneticilerine, vatandaşımızın Togg'u rahatlıkla satın alabilmeleri için ellerini taşın altına koyma çağrısı yapıyorum.

"BATARYA FABRİKASININ TEMELİNİ YAKINDA ATIYORUZ"

Öncelikle batarya ve şarj istasyonları konusuna açıklık getireyim. Lityum iyon batarları konusunda Togg dünyanın önde gelen şirketlerinden biriyle anlaştı. Batarya fabrikasının temelini yakında atıyoruz. Savunma Bakanımız buna hazır olursa işi bir an önce bitiririz. Asker selamını verdi, mesele bitmiştir. 54 şirkete şarj istasyonu lisansı verdik. Togg da kendiistasyonlarını hizmete sunuyor. Peki Togg ne zaman yollarda olacak? Bugün test ve sertifikasyon süreçleri başlıyor. Togg'u 2023'ün ilk çeyreğinin sonunda yollarımızda göreceğiz. 

SİPARİŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Diğer bir konu da Togg'a nasıl sahip olunabileceğidir. Bu soruyu da şöyle cevaplayayım. Yeni nesil girişim olan Togg, aracısız şekilde vatandaşlarımızla buluşacak. Tıpkı diğer yeni nesil araç üreticileri gibi satış işini dijital ve fiziksel deneyimi birleştirerek çözmeye karar verdi. Siparişler şubattaki ön satışla birlikte verilebilecek. Fiyatı ne olacak? Togg'un fiyatının piyasa şartlarında rekabetçiliği sağlayacak şekilde tespit edileceğine karar vereciz. Mart ayı sonunda pazara çıkacak ürünün fiyatının bugünden ilanı hem doğru hem de mümkün değildir. Sanırım şubat ayında fiyatı da açıklanacaktır. 

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç