Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Kuran Kursu Öğreticilerinin Ücreti Ne Kadar Oldu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Kuran Kursu Öğreticilerinin Ücreti Ne Kadar Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK borçluları öğretmenlerin ek ücretleri, usta öğreticiler ve Kuran kursu öğreticilerinin maaşları ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Usta öğreticilerin maaşı ne kadar oldu?

Çalışma Hayatı 18 Tem 2022 18:38 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Kuran Kursu Öğreticilerinin Ücreti Ne Kadar Oldu?

Kabine Toplantısı ardından açıklamalrda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeleri tek tek duyurdu.Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK borçluları öğretmenlerin ek ücretleri, usta öğreticiler ve Kuran kursu öğreticilerinin maaşları ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Usta öğreticilerin maaşı ne kadar oldu? Kuran kursu öğreticilerinin ücreti ne kadar oldu? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları…

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. Dış siyaset, ekonomik dış ilişkiler, yurtiçi ekonomik gelişmeler Kabine toplantısının gündem maddelerindendi. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

KYK borçlularının faizlerinin silindiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, usta öğreticilerin maaşlarında değişiklik yaptıklarını belirtti. Peki, Usta öğreticilerin maaşı ne kadar oldu? Kuran kursu öğreticilerinin ücreti ne kadar oldu? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları…

USTA ÖĞRETİCİ VE KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİNİN MAAŞI NE KADAR OLDU?

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine sonrası yaptığı açıklamalarından öne çıkanlar:

“Resmi eğitim-öğretim kurumlarında görev yapan usta öğreticilere her 5 ders için ilave 1 ders ödemesi yapacağız. Haftada 30 saat derse giren bir öğretmen, usta öğretici veya Kur'an kursu öğreticisinin alacağı ücret 5740 TL'ye çıkacaktır.”

KURAN KURSU ÖĞRETİCİ NEDİR?

Kuran kursu öğreticisi, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki camilerde ve Kuran kurslarında Kuran-ı Kerimi usulüne göre okumayı öğreten, ibadetler için gereken sure ve duaları ezberleten, hafızlık yaptıran, İslam’ın temel dini inanç, ahlak ve ibadet esasları hakkında bilgi veren kişidir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç