Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Faizler daha da düşecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Faizler daha da düşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında faizlerin ve enflasyonun düşeceğini söyledi.

Ekonomi 23 Nisan 2023 19:06 1
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Faizler daha da düşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Faizler daha da düşecek.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın politika faizlerini daha da düşüreceğini söyledi.

Sakarya'da Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunan Erdoğan, seçim beyannamesinde yer alan Aile ve Gençlik Bankası'na değindi ve "Anneler, gençler, aile ve gençlik bankasını kuruyoruz. Bu ne demek? Kaynağını nereden bulacaksınız diyenlere evap. Bay bay Kemal tefecilerden buluyor. Biz kaynağını Karadeniz gibi ülkemizin doğal zenginliklerinden alacak bu bankayla pek çok çalışmanın finansmanını buradan temin edeceğiz. Norveç, kendi doğalgazının petrolünün belli bir oranını kullanır ve gençliğine onu tahsis eder. Benzerini biz ülkemizde yapacağız. Ev kadınlarımızın emekliliğine destek vereceğiz. Eğitimin her seviyesinde burs imkanlarını genişleteceğiz. Her haneden en az bir kişinin işe girmesini temin ederek gençlerimizin istihdamını kolaylaştıracağız."

MERKEZ BANKASI'NIN DÖVİZ REZERVİ

Merkez'in döviz rezervi hakkında açıklama yapan Erdoğan, "Parayı yönetmek, finansmanı yönetmek böyle olur Bay bay Kemal. Tefecilerden para alarak değil. Davos'ta o zamanki IMF Başkanı'yla görüşme yapıyoruz. 'Sen bizden alacağını taksitlerini alıyor musun?' dedim. 'Alıyorum' dedi. Sene 2013, bak dedim Türkiye'yi sen yönetemezsin, Türkiye'yi ben yönetirim. Sen de taksitlerini alırsın. O zaman da Merkez Bankamızın döviz rezervi 27,5 milyar dolar. Şimdi 122 milyar dolara çıktı. Gençler bunlar çok önemli. Bu ne demektir? IMF, Türkiye'ye bir daha gelmedi, kapıyı kapattık. CHP'nin Sözcüsü, İYİ Parti'nin Merkez Bankası'ndan gelen bir adamı var, bunlar illa Türkiye IMF'ten borç almalı dediler. Biz bunları dinledik mi? Biz IMF'ten 1 kuruş aldık mı?" dedi.

ENFLASYON VE FAİZ DÜŞECEK

Enflasyonda biraz sıkıntı olduğunu söyleyen Erdoğan, politika faizinin yüzde 8.5 seviyesinde olduğunu, daha da düşeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı ERdoğan yaptığı açıklamasında, "Şu anda enflasyonda bir sıkıntımız var ama faizi 8 buçuğa düşürdük, daha da düşecek. Geçmişte yaptığımıza göre bugün de yaparız, yarın da yapacağız. Binlerce başlıkla Türkiye Yüzyılı'nın inşasını sizlerle başaracağız" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Dünyada yükselince,bizde tam tersi yapılmasının neticesinde çok şeyin zamlanmasına sebep olmadımı🤔. Enflasyon uçup gitmedimi. Faiz elbet düşsün 🙏ama piyasa kontrol edilmeli