Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Borçlar siliniyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Borçlar siliniyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılandırma kanun teklifinin detaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı açıklamasında düzenlemenin geleceğini söyledi.

Son Dakika 1 Mart 2023 13:09 73
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Borçlar siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Borçlar siliniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında meclis gündemine değindi. Erdoğan açıklamasında EYT kanun teklifinin meclisten geçtiğini, EYT'liler için yaş şartının kaldırıldığı ve ilk aşamada 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını, uzun vadede 4.5 milyondan fazla kişinin emekli olacağını söyledi.

DEPREM İLLERİNDE YAŞAYANLARIN FATURALARI

Deprem illerindeki fatura borçlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem sonrası şehirlerin hızla ayağa kalkabilmesii çin Afet Yeniden İmar Fonu kuruyoruz. Şeffaf bir yönetimle işleyecek bu fon, afetler için uzun vadeli kaynaklar sağlayarak bütçe üzerindeki yükü azaltacak. Son olarak deprem bölgesindeki yıkık, yıkılacak, ağır hasarlı orta hasarlı tüm binaların 6 Şubat tarihi itibarıyla geçmişe dönük tüm borçlarını siliyoruz. Depremin en yıkıcı etkilerinin görüldüğü Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman Malatya illerini tamamıyla, Gaziantep'in Islahie ve Nurdağı ilçelerindeki elektrik ve doğalgaz faturalarının tanziğm ve tahsilini 3 ay süre ile erteliyoruz" iifadelerini kullandı.

SIRADA YAPILANDIRMA KANUN TEKLİFİ VAR: BORÇLAR SİLİNİYOR

EYT düzenlemesinden sonra sırada yapılandırma kanun teklifinin sırada olduğunu, meclis gündemine geleceğini söyledi. 2 bin liranın altındaki vergi borçlarının silineceğini söyleyen Erdoğan, "Yapılandırma Kanun teklifi de gündeme geliyor. Adli ve idari para cezalarının yanı sıra 2 bin liranın altındaki vergi borçlarının silinmesi, KYK borçlarını, ehliyetlerdeki bazı ceza puanlarının kaldırılmasını içeriyor. Ayrıca vatandaşlarımızın ekonomik yüklerini kaldıracak düzenlemeler getiriyoruz. BOTAŞ sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza indirime gidecek. Yüzde 20'lik indirimin serbest piyasadaki fiyata yansımasını bekliyoruz. İnşallah Karadeniz gazını, milli sistemimize vermeye başlayınca çok daha rahat edeceğiz" dedi.

Siz hangi borçların silinmesini istiyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Yapılandırma başvurusu başladığında bildirimle haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (73)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Kredim var ek hesapim var bunların silinmesini istiyorum çok zor ödüyorum eşim bilmiyor ödenmesini istiyorum
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Silinmesi gereken en önemli olan bankaların arlık şirketlerine devir olan borçtur ülkenin yüzde 60 i bankalara borçlu ve hacizli bunların çoğuda esnaf ve bu esnaflar banka ve varlık şirketlerin borcu yüzünden ne iş yapabiliyorlar nede borcunu ödeyebiliyorlar varlık şirketleri zaten haksız kazançın peşinde hepdini ya kapatması lazım yada borçlarını varlık şirketlerden silinmesi lazım
Ziyaretçi 13 Ay Önce
gss gecikme zammi borclari silinsin
Ziyaretçi 13 Ay Önce
adli ve idari para cezaları silinsin
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Hani 2 bin TL altındaki icra borçları da silinecekti hep reklam