Cumhurbaşkanı Danışmanı Olarak Atanan Orhan Karakurt ve Cengizhan Başaran Kimdir , Nerelidir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Danışmanı Olarak Atanan Orhan Karakurt ve Cengizhan Başaran Kimdir , Nerelidir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile Cengizhan Başaran ile Orhan Karakurt Cumhurbaşkanı Danışmanı oldu.

Resmi Gazete Haberleri 22 Ekim 2022 01:58 0
Cumhurbaşkanı Danışmanı Olarak Atanan Orhan Karakurt ve Cengizhan Başaran Kimdir , Nerelidir?

Cumhurbaşkanı Danışmanı atamaları yapıldı.

22 Ekim 2022 tarihli Resmi Gazete'de açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Danışmanlığı görevine atamalar yapıldığı görüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

Bu kararlara göre Orhan Karakurt ve Cengizhan Başaran isimleri Cumhurbaşkanı Danışmanlığı görevine atandı.

ORHAN KARAKURT KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı tüm programlarda anonsları yapan isim olarak bilinen Karakurt, meydandaki kalabalığı coşturuyor. Erdoğan'ı bekleyen kalabalığın heyecanını arttırmak için şiirler okuyor ve sloganlar atarak kalabalığı coşturuyor. Orhan Karakurt, evli ve üç çocuk babasıdır.Orhan Karakurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilk olarak, 1994 yerel seçimleri sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı esnasında çalışmıştı. Karakurt, hikayesini şu şekilde anlattı:

“Cumhurbaşkanımızın ekibinin en eskilerinden biriyim. Teşkilatın içinden geliyorum, 2006 yılından beri de sunumlarını üstleniyorum. Şu anda yurt içi ve yurt dışındaki tüm organizasyonlarında sunuculuk yapıyorum. Sesten sahne düzenine, protokolden program akışına her konuda koordinasyonu sağlıyorum. Adımı pek kimse bilmez ama beni herkes tanıyor."

CENGİZHAN BAŞARAN

Batman’da 6 ay Kültür Müdürü olarak görev yapan ve daha sonra Siirt Kültür Müdürlüğüne geçici görev ile atanan Başaran, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerde Siirt’ten aday adayı olmuş, listeye giremeyince tekrar asil görevi olan Batman’a geri dönmüştü. Başaran, kısa süreli Batman İl Kültür Müdürlüğü yaptıktan sonra 18 Mayıs’ta istifasını vererek Batman’dan ayrılmıştı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç