Cumhurbaşkanı Açıkladı: Mazot Gübre ve Buzağı Destek Ödemelerine Zam Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Açıkladı: Mazot Gübre ve Buzağı Destek Ödemelerine Zam Geldi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mazot ve gübre desteği ile buzağı destek ödemesinin arttığını söyledi.

Tarım 2 Kasım 2022 13:03 0
Cumhurbaşkanı Açıkladı: Mazot Gübre ve Buzağı Destek Ödemelerine Zam Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan parti grup toplantısında yaptığı açıklamada çiftçilere müjde verdi. AK Parti'nin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftçilere destek ödemeleri hakkında şunları söyledi:

"Çiftçilere yapılan mazot gübre ödemelerini öne çekiyoruz. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan hububat üretenlere destek ödemelerini 2023 mart yerine bu yıl ödeyeceğiz. Mazot ve gübre desteklerinin erken verilmesi ile çiftçiler zorlanmadan üretim yapabilecek. Mazot desteğini arttırdık. Sertifikalı tohum desteğini arttırdık

BUZAĞI DESTEK ÖDEMESİ ARTTI

Tabi burada değerli milletvekillerine çok görev düşüyor. Bunları her zeminde anlatacağız, anlatacaksınız. Buzağı başıan verilen desteği 500 liraya yükselttik. Tarımsal destekleme bütçesini 1.8 milyar liradan 30 kat artışla 2022 yılında 34 milyar liraya çıkardık.

Geleneksel bitkisel üretimini desteklemek amacıyla verilen sıfır faizli kredinin üst limitini 200 bin liryaa yükselttik. Bunun yarısı mazot ve gübre alımında kullanılabilecek. 

Dijital dönüşüme de devam ediyoruz. Ekim ayındna itibaren çiftçi kayıt sistemi e devlete eklendi. Üreticiler artık herhangi bir yere hgitmeden başvurularını e devlet üzerinden yapabilecek. Ekim ayından bu güne 400 binden fazla çiftçi, çiftçi kayıt bbelgesini e devlet üizernnde oluşturdu. Geçmişte olduğu gibi çiftçilerimizin yanında olmaya , desteklemeye devam edeceğiz."

Tarım kredi bakkallar geliyor

Cumhurbaşkanı açıklamasının devamında Tarım kredilerde satılan ürünlerin bakkallarda satılacağını söyledi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç