Cumhurbaşkanı Açıkladı: Ev Hanımlarına İşsizlere 600 TL Verilecek: İşte E Devlet Başvuru Formu 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Açıkladı: Ev Hanımlarına İşsizlere 600 TL Verilecek: İşte E Devlet Başvuru Formu 2022

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında ev hanımlarına seslendi ve ev hanımlarına ayda 600 TL verileceğini söyledi.

Market İndirim Katalogları 27 Eylül 2022 19:37 6
Cumhurbaşkanı Açıkladı: Ev Hanımlarına İşsizlere 600 TL Verilecek: İşte E Devlet Başvuru Formu 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aile Destek Programı ödemeleri açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye Aile Destek programının başvuru detaylarını duyurdu. Dün kabine sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada şimdiye kadar 1.6 milyon kişiye yardımın verildiğini, 900 bin kişiye daha yardım yapılacağını söyledi.

Özellikle ev hanımlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Aile Destek Programı. Daha önce 15 milyar liralık bir meblapla açıkladığımız bu programın bütçesini 25 milyar lira ilave ile 40 milyar liraya çıkardık. Yaklaşık 2,5 milyon haneye ulaşacak bu programla 1 yıl boyunca çocukların ihtiyaçlarından, elektrik faturalarına kadar insanlarımıza destek olacağız. Her 10 haneden 1'ini kapsayacak Aile Destek programı en üst aşamada. Sosyal devletiz, sosyal devletin gereğini bu adımla hayata geçiriyoruz. Sizlerden bu tür hükümet çalışmalarını, vatandaşlarımıza, özellikle kadınlarımıza anlatmanızı istiyorum."

BAŞVURU ŞARTLARI

Türk vatandaşı olması,
Mavi Kart sahibi olmaması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,
18 yaşından küçük olmaması,
Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması,

Gelir şartı ise şu şekilde:


Kişi başına düşen aylık gelir aralığı (TL)

Aylık Destek Tutarı (TL) 450 TL ve altı  olanlara ayda 600 TL verilecek.

450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı olanlara ayda 550 TL verilecek

911,15 TL üzeri ─  1372,30 TL ve altı olanlara ayda 500 TL verilecek

1372,30 TL üzeri ─  1833,45 TL’den az olanlara ayda 450 TL verilecek

BAŞVURU E DEVLET ÜZERİNDEN

Söz konusu yardıma başvuru yapmak isteyen vatandaşların e devlet kapısı üzerinden giriş yapması gerekmektedir. İşte başvuru anlatımı:

Turkiye.gov.tr adresine gidin. Ya da e devlet mobil uygulamasını indirin. e Devlet mobil uygulamasını indirikten sonra ya da e devlet sayfasına gittikten sonra yukarıdaki ekranda gösterildiği gibi arama kısmına SOSYAL YARDIM yazın ve İlk çıkan sonuca tıklayın. 

Daha sonra sağ üstte çıkan YENİ BAŞVURU ekranına tıklayarak başvuru adımlarını , sizden istenen bilgileri girerek başvurunuzu yapın.

Kadın Erkek Diğer Adaylarla BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben anlamıyorum bu yardım paralarını alan varmı gerçekten. Ben asgari ücrete çalışıyorum 3 defa başvurdum kabul edilmedi. Dar geliri olan değilde bol geliri olan olanlara veriliyorsa bunu belirtin lütfen
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
eşi emekli olan kadın alabilecek mi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
eşi emekli olan kadın ala bilirmi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hiç birine inan mıyorum her yardım zaten parası olan için biz 6 kişiyiz askeri ücretli çalışıyoruz hiç bir yardım alamıyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sayon baskanim 3 kez bas vurdum fes edildi ihtiyaci olana gercekten gitmiyor ihtiyacim cok var malesef durumu olana verilmiyor zengin ihtiyaci olmayana veriliyor adaletsizlik