Cumhurbaşkanı 2023 Yılı Maaşının Ne Kadar Olacağı Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı 2023 Yılı Maaşının Ne Kadar Olacağı Belli Oldu

2023 yılı merkezi yönetim bütçesi TBMM'ye geldi. Gelen teklifte Cumhurbaşkanı ödeneği dikkatleri çekti.

Haberler 21 Ekim 2022 09:42 0
Cumhurbaşkanı 2023 Yılı Maaşının Ne Kadar Olacağı Belli Oldu

Cumhurbaşkanı maaşına zam gelmeyecek.

Geçen gün beklenen açıklama geldi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın imzası ile 2023 yılı merkezi yönetim bütçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Meclise sunulan bütçe teklifinde Cumhurbaşkanı maaşına zam konusunda detay dikkatleri çekti. 

TEMMUZ AYINDA ARTACAKTI AMA...

Temmuz ayında meclise sunulan ek bütçe teklifine bakıldığında Cumhurbaşkanı maaşına yüzde 40 civarında artış öngörülüyordu. Kamuoyunada buna gelen yoğun tepki üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklama ile bunun tekliften çıkarılmasını istedi. Erdoğan açıklamasında, “Ancak son ek bütçe görüşmelerinde muhalefet tarafı işi öyle zıvanadan çıkardı ki artık bu mihneti daha fazla taşımamız mümkün değildir. Bunun için buradan TBMM’ye bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkartılmasını talep ediyorum.”

2023 YILI TOPLAM ÖDENEĞİ 1 MİLYON 209 BİN LİRA

Yeni bütçe teklifine baktığımızda Cumhurbaşkanı maaşında herhangi bir artış öngörülmediği, 2022 yılında olduğu gibi Cumhurbaşkanı ödeneğinin 1 milyon 209 bin lira olacağı , aylık bazda bunun 100 bin 750 lira olacağı bildirildi.

TEMSİL GİDERLERİ 

Bütçe teklifine göre Cumhurbaşkanlığının, “Kar amacı gütmeyen kuruluşlara” yapacağı transferler için 27 milyon lira, “hane halkı ve işletmelere” yapacağı transferler için ise 15 milyon lira bütçe verildiği görüldü. 

Öte yandan sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgi sahibi olduğu Örtülü Ödenek de var.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç