Cumhur ittifakı ortağından evlenecek gençlere geri ödemesiz 150 bin TL teklifi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhur ittifakı ortağından evlenecek gençlere geri ödemesiz 150 bin TL teklifi

Gençlere evlilik kredisinin geri ödemesiz şekilde verilmesi gündeme geldi. Cumhur ittifak ortağı, gençlere 150.000 TL evlilik hediyesi verilmesini teklif etti.

Finans Magazin 26 Eylül 2023 16:27 35
Cumhur ittifakı ortağından evlenecek gençlere geri ödemesiz 150 bin TL teklifi

Cumhur ittifaki ortağından evlilik kredisi teklifi. 

Hüda Par Mersin milletvekili Recep dinç yaptığı son dakika açıklamasında gençlere 50.000 TL faizsiz evlilik kredisinde cumhur ittifakının çalıştığını ve kısa sürede Müjde'nin verileceğini söyledi. Dinç yaptığı açıklamada yeni teklifini sundu.


Gençlerin, "oy deposu" olarak görülmesi nedeniyle siyaset kurumuna güvenlerinin kalmadığını söyleyerek açıklamasına başlayan Dinç, bu güvenin geri kazanılması ce gençleri evliliğe teşvik etmek yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi. Dinç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Maddi kazanımların yanında gençliğimize ve toplumumuza ahlaki erdemleri ve manevi bilinci kazandırmayı, huzura giden sürecin olmazsa olmazı olarak değerlendiriyoruz. HÜDA PAR olarak her şeyden önce 'can güvenliği' diyoruz. Bugün gençlerimizin can ve akıl güvenliği çok önemli. İmkanları el vermediği için evlenemeyen gençlerimiz var. Genç evlilik mağdurları, süresiz nafaka sorunu, genç işsizlerimiz var. Özellikle madde bağımlılığı ve ahlaki yozlaşma geleceğimizi ve neslimizi ciddi anlamda tehdit etmektedir. Bu, siyaset üstü bir meseledir. Sadece polisiye tedbirler almak madde bağımlılığıyla mücadelede yetersiz ve başarısız kalmaktadır. Toplumun tüm kesimlerinin bu konuda üst düzey duyarlılık geliştirmeleri ve madde bağımlılığıyla topyekun bir mücadele içerisine girmeleri ertelenemez bir sorumluluktur"

GERİ ÖDEMESİZ OLSUN

 

Dinç, AÇIKLAMADA CUMHUR ITTIFAKI ortağı olarak 150.000 TL evlilik kredisinin geri ödemesiz şekilde gençlere verilmesi gerektiğini söyledi.

Dinç, bunun gençlere evlilik hediyesi olarak verilmesi gerektiğini söyleyerek "Onlara evlilik hediyemiz olsun. Oluşturacağımız bir fonla bunu yapalım ve gençlerin yüzünde tebessüme vesile olalım. Huzurlu bir ailenin ilk temel taşını biz atmış olalım" dedi.

NE OLACAK?

Önümüzdeki ekim ayında gençlere evlilik kredisi için düzenleme meclis gündemine gelecek. TBMM'de gençlere faizsiz ve iki yıl geri ödemesiz şekilde 150.000 TL'lik kredi verilmesi için düzenleme geldikten sonra aralık ayında başvuruları başlaması bekleniyor.

Cumhur ortağı HÜDAPAR'ın evlilik kredisi görüşmeleri sırasında bu kredinin geri ödemesiz şekilde verilmesini teklif etmesi bekleniyor. Teklif sonrası düzenleme mecliste görüşülecek.

Evlilik kredisi geri ödemesiz şekilde verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Süreci finans.7.com olarak takip ediyoruz. Haberdar olmak için finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin.

finans7.com. | ANKARA

Yorumlar (35)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 9 Ay Önce
Agustosta evlendım acaba benı kapsıyomu meclıs araya gırdı ekıme kalkdı acaba halk dılınde oldugu gıbı ekıme kadarmı olucak
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Ben nisanda nikahlandım önümüzdeki nisanda ise düğünüm olacak peki beni kapsıyor mu olursa hangi tarih aralığı baz alınacak bunu da sorsaydınız
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Kesinlikle geri ödemeli olmalı devleti batırma çabası niye gençler gitsin çalışsın geri ödesin siz yaşlılara kimsesi olmayan bakilmayanlara verin
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Buda telefon işine döner. Muamma
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Geri ödemesiz verilse gencler icinde birazda olsa yükünü hafifletmis olur bir aile birligi kurmak hem maddi hemde manevi acidan genclere sevindirici bi haber olmus olur.