Cumhur ittifakı, ÖGG'lere düzenleme için harekete geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhur ittifakı, ÖGG'lere düzenleme için harekete geçti

Son dakika haberi: Cumhur ittifakı özel güvenlik görevlilerin en büyük sorunlarından olan sertifika harcı sorunu için harekete geçti.

Siyaset 13 Ocak 2023 09:10 4
Cumhur ittifakı, ÖGG'lere düzenleme için harekete geçti

Cumhur ittifakı özel güvenlik görevlileri için harekete geçti.

Seçim sürecine girilmesi ile birlikte birçok alanda birçok sorun çözüme kavuşmaya devam ediyor. Ek Göstergeden emeklilikte yaşa takılanlara, sözleşmeli personellere kadrodan geçici işçilere kadro konusuna birçok sorun meclis gündemine gelirken geçen gün özel güvenlik görevlileri hakkında da bir açıklama geldi.

Cumhur ittifakı ortağı MHP'den gelen son dakika açıklamasında özel güvenlik görevlileri için bir düzenleme yapılması istendi. ÖGG'lere her sene ek masraf olan duruma dikkatler çekilirken ÖGG'lerin sorunlarının çözülmesi gerektiği çağrısı yapıldı ve teklif sunuldu.

MHP Milletvekili Halil Öztürk yaptığı açılamada TYP personellerine düzenleme talep etti ve "Sayın Başkan, gerek TYP gerekse sözleşmeli olarak Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan özel güvenlik görevlisi ve temizlik görevlisi çalışanlarımızın, işçilerimizin geçici süreli olmasından dolayı mağduriyetleri bulunmaktadır. Bu anlamda tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan özel güvenlik ve temizlik görevlilerimizin hiçbir şart aranmadan devlet kadrosuna alınarak hizmetlerin devamını sağlayabilmeliyiz" ifadelerini kullandı.

ÖGG'LERDEN YILDA ALINAN 3 BİN LİRA

Öztürk açıklamasının devamında güvenlik görevlilerinden alınan 3 bin lirayı bulan sertifika harcının kaldırılması gerektiğini söyledi ve "Bir önemli husus da özel güvenlik görevlilerinden yılda bir alınan, yaklaşık 3 bin TL’yi bulan sertifika harcının kaldırılmasıyla önemli bir maddi yükün altından işçimiz kurtulmuş olacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın bu talepleri dikkate alarak kadro çalışmalarını tamamlayıp Genel Kurula getirmesini istirham ediyor, bu vesileyle ayrıca, 11 Ocak Sağlıkçılar Günü’nü de kutluyor; Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum" dedi.

MHP'den gelen teklif sonrası AK Parti'nin çalışma yapması bekleniyor.

Sizce ÖGG'lerin başka hangi sorunları çözülmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.  Düzenmleme gelince haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
typliye kadro gelsin artık
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Özel güvenlik mezunlarına öncelik verilmesi gerektiğini düşünüyorum
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Lisans mezunlarının ögg başvurusu için önü açılsın
Ziyaretçi 15 Ay Önce
🤲inşalah TYP kadro gelcekte biz kurtulcaz