CTE'den Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Sinan Kaya Açıklamasına Cevap
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

CTE'den Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Sinan Kaya Açıklamasına Cevap

CTE'den Gergerlioğlu'nun cezaevinde Sinan Kaya'nın hastaneye götürülmediği, götürüldüğünde ırkçı saldırıya uğradığı iddiasına cevap verildi.

Haberler 4 Nisan 2022 19:58 0
CTE'den Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Sinan Kaya Açıklamasına Cevap

CTE'den Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun iddiaları hakkında açıklama.


Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma tepki gösterildi ve söz konusu iddia yalanlandı. Konu ile ilgili açıklama CTE resmi internet sayfası üzerinden yayımlandı.


GERGERLİOĞLU'NUN İDDİALARI

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Sinan Kaya hastaneye götürülmemiş, götürüldüğünde ırkçı saldırılara maruz kalmış" ifadelerini kullandı ve bu konuda Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne seslendi. Bu çağrı sonrası açıklama yapan CTE, Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu'nun iddiasına değinildi ve bu şekilde yapılan paylaşımın , kamuoyunun doğru şekilde bildirilmesi amacıyla yazılı basın açıklaması yapıldığına ihtiyaç duyulduğunun altı çizildi.

CTE yaptığı açıklamada, "Hükümlü ve tutukluların sağlık durumlarında meydana gelen acil ve riskli durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi ile iletişime geçilerek ambulans ile hastaneye sevk işlemi gerçekleştirilmektedir. Hükümlü ve tutukluların sağlık hizmetleri Sağlık Bakanlığı ile koordineli şekilde; kurum reviri, kurum aile hekimliği, kampüs semt polikliniği, kampüs hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri ve adli psikiyatri hastanelerinde sağlanmaktadır. Yapılan incelemeler neticesinde; hükümlü Sinan Kaya'nın ceza infaz kurumuna alındığında yapılan ilk muayenesinde; adı geçenin organ nakli olduğunun anlaşılması üzerine, 09.08.2021 tarihinde Iğdır Devlet Hastanesi Dahiliye Polikliniğine sevk edildiği, 28.07.2021 - 19.03.2022 tarihleri arasında 6 defa kurum revirinde görevli doktor tarafından muayenesinin yapıldığı ve kendisine ilaç reçete edildiği; 28.07.2021 -19.03.2022 tarihleri arasında 12 defa Iğdır Devlet Hastanesine ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinin Nöroloji, Dahiliye, Psikiyatri ve Acil Polikliniklerine sevk edildiği, tetkik, muayene ve tedavilerinin yapıldığı anlaşılmıştır" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında, cezaevlerinde kalan hükümlü ile tutukluların sağlığa erişimlerinde son derece titiz davranıldığı, modern infaz anlayışı içinde ve insan haklarına saygılı bir şekilde sağlık hizmetlerinin yürütüldüğüne yer verildi. İddialar yalanlanırken iyi niyetten uzak oldukları söylendi.

CTE'den gelen bu resmi açıklama sonrası HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu henüz bir açıklama yapmadı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç