CTE Duyurdu: Mahkumların Açık Cezaevi Covid İzinleri Uzatıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

CTE Duyurdu: Mahkumların Açık Cezaevi Covid İzinleri Uzatıldı

CTE'den mahkumların korona izinleri hakkında son dakika açıklaması geldi. Açıklama yazımızda.

Haberler 28 Tem 2022 16:00 0
CTE Duyurdu: Mahkumların Açık Cezaevi Covid İzinleri Uzatıldı

Mahkumların korona izni 2 ay daha uzatıldı.

Mahkumların koronavirüs izinleri 2 ay daha uzatıldı. Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında, 31 Temmuz günü sona erecek hükümlülerin covid izinlerinin 30 Eylül tarihine kadar uzatıldığına yer verildi. 

CTE'den konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"5275 sayılı Kanun’un Geçici 9/5. maddesi uyarınca alınan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün 25.07.2022 tarihli yazıları ile “COVID-19 pandemisine ilişkin salgın riskinin ortadan kalkmamış olması nedeniyle hükümlülere verilen COVID-19 izin sürelerinin 2 (iki) ay süre ile uzatılmasına” dair önerisi doğrultusunda açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 31 Temmuz 2022 tarihinden itibaren 2 (iki) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İZİNLER 2 AYLIK UZATILIYOR

Koronavirüs izinleri 2 aylık sürelerle uzatılacak. 2023 yılı Temmuz ayına kadar izinler uzatıldı. Konu ile ilgili açıklamayı geçen Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmıştı. Erdoğan kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada açık cezaevinde olan hükümlülerin izinlerinin 14 ay daha uzatıldığına yer verildi. 

Bu açıklama sonrası CTE, her 2 ayda bir sona erecek korona zinlerini uzatıyor. Bugün yapılan açıklama şu şekilde:

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç