Covid 19 Virüsü Yine Mutasyon Geçirdi: XE
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Covid 19 Virüsü Yine Mutasyon Geçirdi: XE

Koronavirüsün yeniden mutasyon geçirdiği , bunun JAponya'da bir kişide görüldüğü öğrenildi.

Sağlık 12 Nisan 2022 14:09 0
Covid 19 Virüsü Yine Mutasyon Geçirdi: XE

Japonya'dan son dakika haberi geldi.


Son günlerde azalışa geçen vaka sayıları ve azalan vefat haberleri sonrası biraz rahatlama oldu. Öyle ki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımda, vakaların azaldığını ve Fahrettin Koca'yı tanımadığınız günlere geri dönmeye yakın olunduğunu söyledi. Ancak bir son dakika haberi Japonya'dan geldi. Japonya'dan gelen son dakika bilgisine göre Koronavirüsün en hızlı yayılan varyantı olan OImicron'un alt varyantları olan BA.1 ve BA.2 adlı alt varyantlarının çapraz mutasyonu olan XE adlı yeni mutasyonlu virüsün bir kişide tespit edildiğine yer verildi.


Adı ve uyruğu henüz açıklanmayan 30'lu yaşlarda olduğu belirtilen kadının 2 doz Pfizer Biontech aşısı olduğu, koronanın yeni mutasyonlu haline aşılı şekilde yakalandığı bildirildi.


YURT DIŞINDAN GELMİŞ

Japonya Sağlık Bakanlığı, XE varyantı görülen kişinin ülkeye yurt dışından Narita Havalimanından giriş yaptığını açıkladı. Hastanın korona testinden önce herhangi bir semptom göstermediği bildirilirken son mutasyon olan Omicron'un alt mutasyonları BA.1 ve BA.2 mutasyonlarının çapraz kombinasyonu sonucu yeni mutasyonun ortaya çıktığı bildirildi.


DAHA BULAŞICI

Yeni mutasyonun daha bulaşıcı olduğu bildirilirken aşı ve ilaçların etkinliğinde bir değişikliğe neden olmadığı da kaydedildi.


VAKALAR JAPONYA'DA ARTIYOR

Japonya'da son günlerde vakaların yeniden tırmanışa geçtiği öğrenildi. önceki gün 33 binden fazla vaka sayısı tespit edildiği bildirildi. Toplam vaka sayısının 7 milyonıu aştığı ülkede önceki gün 34 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç