Consus Enerji Talep Toplama Tarihleri Belli Oldu: İşte 1 Lot Fiyatı ve Borsa İşlem Günü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Consus Enerji Talep Toplama Tarihleri Belli Oldu: İşte 1 Lot Fiyatı ve Borsa İşlem Günü

Consus Enerji SPK'dan onay aldı ve borsaya giriyor. Halka arz için talep toplama tarihleri açıklandı. İşte Conse kodu ile işleme başlayacak hissenin detayları.

Borsa 9 Nisan 2022 11:01 0
Consus Enerji Talep Toplama Tarihleri Belli Oldu: İşte 1 Lot Fiyatı ve Borsa İşlem Günü

Son dakika : CONSUS Enerji Halka Arz Oluyor.


Sermaye Piyasası Kurulu'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Geçtiğimiz günlerde toplanan ve halka arz taleplerini değerlendiren SPK, Consus Enerji'nin halka arz başvurusunu değerlendirdi. Değerlendirme sonucu halka arz talebi kabul edildi ve söz konusu durum raporlarda yer aldı.


Türkiye'nin yenilenebilir enerji ve dağıtık enerji sektöründeki öncü firmalardan biri olan Consus Enerji'nin halka arz haberi , borsa yatırımcılarının ilgisi ile karşılandı. Hisse almak isteyen yatırımcılar, Consus Enerji için talep toplama tarihlerinin ne zaman olduğunu, hangi fiyattan talep toplama yapılacağını, toplanan taleplere göre lot dağıtımının nasıl olacağını araştırmaya başladı.


TALEP TOPLAMA TARİHLERİ BELLİ OLDU

Consus Enerji için talep toplama tarihleri açıklandı. Buna göre bankalardan, aracı kurumlar ve diğer şirketler aracılığıyla talepler 14 ile 15 Nisan tarihlerinde toplanacak. Borsanın işlem saatlerinde talepler toplanacak ve 15 Nisan günü son talepler alınıp talep toplama işlemi sona erdirilecek.


1 LOT KAÇ TL OLACAK?

En çok merak edilen bir diğer konu ise hisse fiyatının ne kadar olacağı konusu oldu. Edinilen bilgilere göre hissenin 1 lot fiyatının 4.50 TL olacağı ve talep toplama ve eşit dağıtım yöntemi ile hissenin halka arz edileceği öğrenildi. Edinilen bir diğer bilgiye göre bu hisse, borsada işlem gördükten sonra 1 ay boyunda fiyat istikrarı işlemleri uygulaması olacak.


TOPLAM KAÇ LOT VAR?

Halka arz miktarı ve halka arz fiyatına bakacak olursak Consus'un toplamda 115 milyon 500 bin Lot için talep toplayacağı görülüyor. Hisse talep için tüm kurumlardan alım emri verebileceksiniz.


KODU NE?

Hissenin Conse kodu ile borsada işlem yapmaya başlayacağı öğrenildi.


BORSADA İŞLEME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Conse hissesinin borsada ne zaman işleme başlayacağı henüz bilinmiyor. Ancak tahminlere göre 18 - 19 Nisan tarihlerinde başlaması bekleniyor.


YATIRIMCILAR LİDER'DE UMDUĞUNU BULAMADI

Geçtiğimiz hafta halka arz olan Lider Turizm, ilk gün tavan açmış , ancak ikinci gün taban kapatmıştı. İlk gün tavanda rekor alım emri olan hissenin diğer gün düşmesi , borsa yatırımcısını şaşırtmıştı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç