Çok Bekledik: WhatsApp'a Yeni 5 Özellik Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çok Bekledik: WhatsApp'a Yeni 5 Özellik Geldi

Popüler mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp'a 5 yeni özellik geldi. İşte gelen o yeni özellikler ve detayları.

Bilim ve Teknoloji 15 Nisan 2022 08:23 0
Çok Bekledik: WhatsApp'a Yeni 5 Özellik Geldi

WhaytsApp'ın uzun zamandır beklenen yeni özellikleri uygulamaya geldi. İşte gelen o yeni özellikler.


Popüler mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp'a bir dizi yeni özellik geldi. Son zamanlarda gündemde çokça konuşulan , uygulamaya yeni güncelleme ile gelecek bilgisi geçtiğimiz haftalarda gelen özelliklerle artık WhatsApp kullanıcılarının işi daha da kolaylaşacak.


Meta'nın bünyesinde olan ve hemen hemen her ay yeni bir özelliği kullanıma sokarak kullanıcılarına daha iyi hizmet vermeyi hedefleyen WhatsApp, bu yenilikleri ile sektörde en iyi olmayı sürdürüyor. Son olarak gelen özelliklere baktığımızda sesli mesajlar , anket ve mesaja ifade bırakmak özellikleri kullanıma girdi. Bu yeni özellikler ile WhatsApp , kullanıcıların daha aktif şekilde etkileşime girmesi hedefleniyor.


EMOJİ İLE TEPKİ VERME

Gelen özelliklerden biri mesaja emoji ile tepki vermek. Söz konusu özellik uzun süredir Facebook MEssenger'da kullanılıyor. öte yandan bu özellik İnstagram üzerinden de kullanılıyordu. Ancak WhatsApp'ta yoktu. Yeni güncelleme ile bu özellik WhatsApp'a da geldi. Konu ile ilgili açıklama WhatsApp yöneticisi Will Cathcart'dan geldi. Carhcart sosyal medya hesabı üzerinden bir video yayınladı ve söz konusu özellik hakkında detayları aktardı.


Aşağıdaki ilk fotoğrafta normalde WhatsApp'ta mesaja emoji ile cevap verildiği görülüyor. İkinci fotoğrafta ise yeni özelliğin ekran görüntüsüne yer verilmiştir.


WhatsApp'a mesaja emoji ile tepki verme özelliği geldi


WhatsApp'a mesaja emoji ile tepki verme özelliği geldi 2


Söz konusu özellik şimdilik sadece gruplarda kullanılabilecek. Ancak yakın zamanda özelliğin kişisel sohbetlerde de kullanılacağı öğrenildi.


DOSYA GÖNDERMEDE ÜST LİMİT ARTIYOR

WhatsApp üzerinden dosya göndermede bir sınırlama vardı. Ancak WhatsApp, söz konusu özelliği geliştirdi ve artık 2 GB'ye kadar dosyalarınızı whatsapp üzerinden gönderebilecek, paylaşabileceksiniz.


ÇOKLU GRUP ÖZELLİĞİ GELDİ

Bir diğer yeni özellik ise çoklu grup özelliği olarak karşımıza çıkıyor. WhatsApp Communities adlı özelliği ile duyurulan yeni özellikte artık çok sayıda grup tek çatı altında toplanabilecek ve bu sayfa üzerinden yönetilecek. Çoklu grupların yönetiminde tek admin olacak ve bu kişi, istediği mesajı silebilecek.


ANKET ÖZELLİĞİ

Artık WhatsApp üzerinden anketlere de yapılabilecek. Yeni özellik bazı kullanıcılara geldi. Bu özellik ile artık gruplarda anket oluşturulabilecek.


32 KİŞİYE KADAR SESLİ ARAMA

Gelen bir diğer önemli özellik ise 32 kişiye kadar sesli arama yapılabilmesi.


Sizce bu özellikler iyi mi oldu kötü mü? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç