Çocuklara 350, Öğrencilere 1611 TL Yardım Başvuru Formu E Devlet'te Yayınlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çocuklara 350, Öğrencilere 1611 TL Yardım Başvuru Formu E Devlet'te Yayınlandı

E devlet kapısı üzerinden çocuklar için yardım yapılıyor. Yardımın başvurusu hakkında detaylar yazımızda.

Ekonomi 15 Ekim 2022 14:51 0
Çocuklara 350, Öğrencilere 1611 TL Yardım Başvuru Formu E Devlet'te Yayınlandı

Devletten çocuklara ve öğrencilere para yardımı.

Devlet, birçok kalemde öğrenci ve çocuklu ailelere yardım yapacağını söyledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı son dakika açıklamasında çocuklara yardım yapılacağını söyledi. 

Geçen gün açıklama yapan Bakan Yanık , çocuğu olan tüm ailelere destek verileceğini, başvuru yapmak isteyenlerin e devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapması gerektiğine yer verildi. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu yardımın detaylarına yer verdik.

SOSYAL YARDIMLARA ZAM GELDİ

Geçen hafta kabine toplantısından sorna açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Prefabrik ev yapımı yardımını 40 bin TL’den 150 bin TL’ye, ev onarım yardımını 25 bin TL’den 75 bin TL’ye, betonarme ev yapımı yardımını 70 bin TL’den 200 bin TL’ye çıkardık. Buna ek olarak Şartlı Doğum Yardım Programı kapsamında vermiş olduğumuz 150 TL’lik tutarı 500 TL’ye, Çoklu Doğum Yardımını 215 TL’den 400 TL’ye, Şartlı Sağlık Yardımını da 55 TL’den 100 TL’ye yükselttik.” ifadelerini kullandı.

DERYA YANIK NE DEDİ?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada “Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız” ifadelerini kullandı. Yapılacak yardımların başvurusu e devlet kapısı üzerinden alınıyor. 

Başvuru süreci ile ilgili şu açıklamaya yer verildi: "Sosyal Yardım Başvurunuza ilişkin nihai iş ve işlemler resmi ikametgahınızın bulunduğu(Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde kayıtlı güncel ikametgahınızın bulunduğu) İl/İlçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından yürütülecektir. Sosyal Yardım Başvurunuzun değerlendirilmesi için ikametgah adresinizin güncel olması gerekmektedir. İkametgah adresinizi kontrol etmek veya güncellemek için bu sayfayı ziyaret ediniz."

Şartlar ise şu şekilde:

Adresinin yurtdışı olmaması
Adres gizliliği kararının olmaması
18 yaşından küçük olmaması
T.C. Vatandaşlığının olması
Son 15 gün içerisinde hanenizden herhangi bir Sosyal Yardım Başvurusu bulunması durumlarında e-Devlet Sosyal Yardım Başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yardım başvurusu yapacak vatandaşların aşağıdaki adımları izlemesi gerekmektedir.

E Devlet kapısına gidin. Bu sayfada yukarıda gösterdiğimiz gibi arama kısmına SOSYAL YARDIM yazın ve çıkan sonuçlardan ilkine tıklayın. Sosyal yardım başvuru hizmeti kısmına gittikten sonra yeni başvuru kısmına tıklayarak başvurunuzu yapın.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

1611 TL SED YARDIMI

1611 TL'lik sosyal yardım başvurusu da e devlet kapısı üzerinden alınıyor. SED yardımı kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere çocukları için 1611 TL'lik yardım yapılıyor. Söz konusu yardıma başvuru yapmak için aşağıdaki şekilde e devlet kapısında Arama kısmına sosyal ve ekonomik destek hizmeti yazarak çıkan sonuçtan başvurunuzu yapın.

Başvuru sonrası değerlendirme süreci gelir ve kısa sürede sonuç , başvur uyapılan sayfadan açıklanır. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç