Çocuğu okula giden dar gelirli ailelere aylık 3 bin 152 TL: Ödemeler PTT ve bankalara İşte e devlet başvuru 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çocuğu okula giden dar gelirli ailelere aylık 3 bin 152 TL: Ödemeler PTT ve bankalara İşte e devlet başvuru 2023

Çocuğu okula giden vatandaşlara destek ödemesi yapılıyor. Yapılan destek ödemesinde aylık 3 bin 152 TL destek verileceği bildirildi. Destek ödemesinin detayları ve SED yardımı başvurusu yazımızda.

Finans Magazin 16 Mayıs 2023 14:20 0
Çocuğu okula giden dar gelirli ailelere aylık 3 bin 152 TL: Ödemeler PTT ve bankalara İşte e devlet başvuru 2023

Yardım PTT'den ve bankalardan hesaplara yattı. Bakan Yanııkl'tan son dakika açıklaması: Çocuğu okula gidenlere 3 bin 152 TL veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı son dakika açıklamasında Mayıs ayında dar gelirli ailelere destek ödemesi yapıldığına yer verildi. Dar gelirli olan ailelere yapılacak çocuk yardımına baktığımızda ödemelerin Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsamında yapılacağını bildirdi.

Bakanlık resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında daha sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi olduğunun altını çizen Bakan, bu kapsamda ihtiyaç sahibi olan ailelere çocukları için SED ödemesi verdiklerini söyledi.

Geliri kötü olan ailelerin çocukları için yapılacak ödemelerin 178 bin çocuğun ailesine yapıldığını söyleyen Bakan Yanık, “SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için Mayıs ayı içerisinde toplam 561.123.454 TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptık” dedi.

KİMLERE YARDIM VERİLECEK?

Bakanlık tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Ekonomik yoksulluk içinde olup da çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile psiko - sosyal destek sistemidir" ifadelerine yer verildi ve başvuru şartlarına şu şekilde yer verildi:

a) Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

b) Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

c) Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

d) Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanların çocukları ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları,

Meslek elemanları tarafından yapılan inceleme sonucu uygun bulunması halinde desteklenmektedir.

ÖDEMLER PTT VE BANKALARDAN YAPILIYOR

SED yardımına başvuru yapan vatandşalar, başvuru sırasında İBAN verirse aylık yardımlar o bankaya yatırılacak. İBAN vermeyen vatandaşların ise ödemeleri PTT aracılığıyla yapılacak ve vatandşalar, kimlikleri ile PTT'ye giderek parasını alabilecek.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Söz konusu yardımın başvurusu de devlet kapısı üzerinden alınıyor. SED yardımı başvurusu aşağıdaki videoda gösterildiği gibi yapılacak:

Kadın erkek diğer başvuru yapacaklarla bilgi alış verişi için  TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç