Çocuğu okula giden annelere ayda 5330 TL verilecek: Başvuru nasıl yapılır?
Aile Bakanı: Çocuğu okula gidecek ailelere ayda 5330 TL'lik destek ödemesi verileceğini söyledi. İşte başvuru bilgileri.
Aile Bakanı Göktaş'tan son dakika açıklaması: Çocuğu okula giden annelere ayda 5330 TL destek verileceğini söyledi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında çocuğu okula giden annelere dstek ödemesi yapılacağını, destek ödemesine 2024 yılında yüzde 50 zam geldiğini söyledi. Gelen zam ile birlikte sosyal ve ekonomik destek ödemesi kapsamında çocuk başına 5330 TL destek ödemesi yapılacağını söyledi. Peki çocuğu okula giden annelere destek ödemesi başvurusu nasıl yapılacak? Anneye destek ödemesi için başvuru şartları nelerdir? Başvuru formu ve bilgileri şu şekilde:
BAKAN AÇIKLADI: ÇOCUKLAR İÇİN AYDA 5330 TL VERİLECEK
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş az önce açıklama yaptı ve çocuk başına destek ödemesi yapılacağını söyledi. Bakan Göktaş, "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükselttik. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasını da 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıkartıyoruz" ifadelerini kullandı.
BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
"Bu hizmeti kullanarak, ekonomik yoksulluk içinde olup da çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken aileler, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici veya belirlenecek süreler için verilen ekonomik destek talepleri için ön başvuruda bulunabilirler. Bu hizmetten yararlandırılan çocukların durumları en geç üçer aylık süreler ile izlenmektedir. İzlemelerde hizmetin devamı veya sonlandırılması değerlendirilmektedir" ifadeleri ile yayınlanan son dakika açıklamasında başvuruların e devlet kapısı üzerinden alınacağına yer verildi.
SED ödemelerine başvuru yapacak vatandaşlarda bazı şartlar aranmaktadır. Ödemeye başvuru yapacaklarda aranacak şartlar şu şekilde açıklandı:
a) Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.
b) Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.
c) Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.
d) Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanların çocukları ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.
BAŞVURU NASIL YAPILACAK? İŞTE VİDEOLU ANLATIMI
Başvuru yapacak kişilerin e devlet kapısı üzerinden başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Söz konusu başvuru formunda adayların öncelikle bilgilerini doldurması gerekmektedir.
Başvuru formunda adayların bilgilendirme metni ve kişisel veriler hakkında bilgileri onayladıktan sonra kimlik ile iletişim bilgilerini doğru şekilde girmesi gerekmektedir. Daha sonraki ekranda başvuruya ilişkin bilgiler girilecek.
Çocuğu için başvuru yapacak yakınları, burada çocuğun nesi olduğunu ve aylık gelirlerini belirtecek. Daha sonra 18 yaşından kaç çocuk olduğunu yazıp başvuru gerekçesini doldurmanız gerekmektedir.
Daha sonra açılan sayfada hanede bulunan çocuk sayısına göre bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Bilgileri girdikten sonra ön izleme ve başvuru tamamlama kısmından müracaatınızı yapabileceksiniz.
Kadın erkek adaylar bu sayfada. Bilgi alış verişi için > TIKLA TAKİP ET
Kaynak: Finans7.com
Kullanıcı Sözleşmesi