Çocuğu okula giden ailelere tek seferliğine 1300 TL verilecek: Başvuru başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çocuğu okula giden ailelere tek seferliğine 1300 TL verilecek: Başvuru başladı

Çocuğu okula gidecek aileleri ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada kırtasiye yardımı yapılacağına yer verildi.

Finans Magazin 4 Ağu 2023 17:58 25
Çocuğu okula giden ailelere tek seferliğine 1300 TL verilecek: Başvuru başladı

Son dakika: Çocuğu okula gideceklere çocuk başına 1300 TL verilecek: Ödemeler PTT'den.

Çocuğu okula gidecek tüm aileleri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her sene yapılan eğitim öğretim ödeneğinin bu sene de verileceği bildirildi. Çocuk başına yapılacak kırtasiye yardımı için detaylar da belli oldu.

Başvuru şartları ve başvuruya ilişkin detaylar da netleşti. Söz konusu açıklamaya baktığımızda tek bir kritere uygun olan hanelere kırtasiye yardımının yapılacağına yer verildi. Söz konusu yardımı alabilmek için vatandaşların evlerine giren paranın, kişi başına asgari ücretin üçte birinden az olması gerektiğine yer verildi.

"Her eğitim-öğretim yılı başında ve yıl boyunca 3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin ilk ve ortaöğretimde okuyan çocuklarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından kırtasiye, önlük, çanta vb. temel okul ihtiyaçları karşılanmaktadır" ifadeleri ile Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya baktığımızda şart detaylarına şu şekilde yer verildi: "3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden  (2023 yılı için 3.800,78-TL) için az olan haneler faydalanabilmektedir"

BAŞVURU NASIL YAPILACAK? KAÇ KİŞİYE KADAR ALINACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kırtasiye yardımı ödemesinin 4 çocuğa kadar ödeneceğine yer verildi. Ödemelerin PTT üzerinden yapılacağına yer verildi. Ödemeye hak kazananlar kimlikleri ile PTT üzerinden paralarını alabilecekler. Başvurular ise e devlet kapısı üzerinden alınacak. 81 il başvuru adresleri için TIKLAYIN

Turkiye.gov.tr adresi üzerinde arama kısmına yukarıdaki gibi SOSYAL YARDIM yazın ve çıkan sonuçların ilkine tıklayın. SOSYAL YARDIM BAŞVURU HİZMETİ kısmından sosyal yardım başvurunuzu yapabileceksiniz. İşte videolu başvuru anlatımı:

Kadın erkek adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Fnans7.com | Ankara

Yorumlar (25)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
4 çocuğum var ge.çinemiyoruz eşimin maaşı yetersiz kalıyor 3 tane öğrencimiz var ve temel ihtiyaçlarını karşılayamıyorum kirada oturuyorum 4000tl kira ödüyoruz elimizde kalan 4500tl ve
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Benimde 1 çocuğum okula gidiyor emekli maaş la gecinilmiyor yardım arz ediyorum lütfen bizleri iyi düşünün
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Benimde cok ihtiyacim var
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Benim de çocuklarım okula gidiyor bu yadıma çok ihtiyaçım var
Ziyaretçi 11 Ay Önce
E devletten sosyal yardım die başvuru yapabilirsiniz hane geliri asgari ücret olması şartı var kim gecinecekse o parayla