Çocuğu Okula Gidecek Herkese Para Yardımı: Başvuru Başladı İzdiham Oldu (E Devlet Başvuru Formu Var mı?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çocuğu Okula Gidecek Herkese Para Yardımı: Başvuru Başladı İzdiham Oldu (E Devlet Başvuru Formu Var mı?)

Çocuğu okula gidecek vatandaşlara destek ödemesi yapılacak. Erdoğan'ın açıklaması sonrası başvurular başladı.

Eğitim 14 Eylül 2022 10:08 2
Çocuğu Okula Gidecek Herkese Para Yardımı: Başvuru Başladı İzdiham Oldu (E Devlet Başvuru Formu Var mı?)

Kırtasiye yardımı başladı: Kuyruklar uzadıkça uzadı.

Çocuğu okula gidecek vatandaşlara kırtasiye yardımı ödemeleri başladı. Kırtasiye yardımı almak isteyen vatandaşlar, SYDV'ler önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Gelen son dakika bilgilerine göre ödemelerin 81 ilde başladığına yer verildi.

CUMHURBAŞKANI ADRES VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Bir müjdemiz de önümüzdeki hafta başlayacak 2022 2023 eğitim öğretim yılı ile ilgili hazırlıklarını yürüten ihtiyaç sahibi ailelerimzie olacaktır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza, bu ailelere daha güçlü destek vermek amacıyla ilave kaynak aktarımı yaptık. İhtiyaç sahibi ailelerinin eğitim öğretim yardımı için ilçelerindeki vakıflara başvurmaları gerekiyor."

ÇOCUĞU OKULA GİDEN HERKESE YARDIM

Cumhurbaşkanı ERdoğan yaptığı açıklamada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kaynak aktarımı yapıldığını ve başvuru yapmak isteyenlerin İl ve İlçelerdeki SYDV'lere müracaat etmesi gerektiğini söyledi. Bu yardım kapsamında çocuğu okula giden dar gelirli tüm ailelere destek ödemesi yapılacağı, kırtasiye yardımı ile okul ihtiyaçlarının karşılanacağına yer verildi.

UZUN KUYRUKLAR OLDU

Birçok ilden gelen görüntülerde SYDV'ler önünde uzun kuyruklar olduğu görülüyor. Vatandaşlar , kırtasiye yardımı almak için saatlerde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının önünde bekliyor. 

BAŞVURU ADRESLERİ

Söz konusu yardıma başvuru yapmak isteyenlerin il ve ilçelerde bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına müracaat etmesi gerekmektedir. SYDV'ler genellikle valilik ve kaymakamlık binalarına bağlı yerlerde bulunmaktadır.

Kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Anasınıfına giden cocuklar alabilecek mi yardım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Boşuna başvurmayın tc vatandaşı olmayacak diyor