ÇKS’ye kayıtlı ve çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye:Bankalar ödeme için harekete geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ÇKS’ye kayıtlı ve çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye:Bankalar ödeme için harekete geçti

ÇKS ve çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesi için tarihler netleşmeye başladı. İşte ödemelerin hesaplara yatırılacağı tarihler.

Emekli Haberleri 21 Ara 2023 15:27 0
ÇKS’ye kayıtlı ve çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye:Bankalar ödeme için harekete geçti

Çalışan emekliler ile ÇKS'ye kayıtlı emeklilere 5 bin TL ödemesi hakkında açıklama geldi. Bankalar ödemelere başlıyor.

Geçen Ekim ayında gelen müjdede emeklilere 5 bin lirailık ikramiye ödemesi yapılacağı bildirilmişti. Tek seferlik ödenecek 29 Ekim Cumhuriyet'in 100. yılı vesilesi ile, yüksek enflasyon karşısnda maaşları oldukça eriiyen emeklilere gelen müjde sonrası Milyonlarca emekli şok yaşamıştı.

Çalışan emekliler 5 bin TL'lik ödeme alamayacaktı Ancak burada hesap edilemeyen bir durum vardı. Aileden kalma küçük bir tarlası olan ve bu tarla için Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan emekliler de çalışıyor olarak görüldüğü için ikramiye ödemesi almamıştı.

İkramiye ödemesi alamayan emekliler söz konusu duruma tepki gösterirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilere de 5 bin liralık ikramiye ödemesinin yapılacağını söyledi.

Bu açıklamada sonrası çalışan emekliler ile ÇKS'ye kayıtlı olan emekliler ikrmaiye ödemesinin ne zaman hesaplara yatırılacağını araştırmaya başladı.

Söz konusu düzenleme torba yasaya eklenmiş ve meclise getirilmişti. Ancak Genel Kurulda bütçe görüşmeleri başladığı için düzenleme hayata geçmemiş ve Aralık sonuna ertelenmişti.

Gelecek hafta genel kuruldan geçmesi beklenen düzenleme sonrası ödemeler emeklilerin hesaplarına yatırılacak.,Gelen son dakika bilgilerine göre bankalara talimat gittiği ve ödemelerin 28 ile 29 Aralık tarihlerinde yapılması için çalışma yapıldığı bildirildi. İkramiye ödemelerinin yılbaşından önce emeklilerin hesaplarına yatırılacağı açıklandı.

Gelen bilgilere göre emeklilere 23 milyar liralık ikramiye ödemesi yatırılacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç