ÇKS ve çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak sorusuna cevap: 2024'e kaldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ÇKS ve çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak sorusuna cevap: 2024'e kaldı

ÇKS ve çalışan emeklilere 5 bin TL ödemesi hakkında son dakika haberi geldi. Ödemeler 2024 yılına kaldı.

Emekli Haberleri 10 Ara 2023 1
ÇKS ve çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak sorusuna cevap: 2024'e kaldı

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ne zaman yatacak? diye soranlara cevap: 2024'e kaldı.

Geçen ay TBMM'ye bir düzenleme geldi ve çalışan emekliler haricindeki kişilere tek seferliğine mahsus olmak üzere 5 bin TL'lik ikramiye ödemesi yapılması öngörüldü.

Düzenleme hızlı şekilde meclisten geçti ve Kasım ayı başında Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren düzenlemeden sonra ödemeler 15 Kasım tarihinden önce hesaplara yatırıldı.

5 bin liralık ikramiyede burada bir sorun çıktı. Çünkü ÇKS'ye kayıtlı emekliler, kendi tarlalarında ekin ektiği için çalışan olarak görünüyordu. Bu nedenle bu kişiler emekli ikramiyesi alamadı. Yaşanan mağduriyet ve çalışan emeklilerin tepkileri sonrası düzenlemenin kapsamı genişletildi.

MÜJDE GELMİŞTİ

Geçen 24 Kasım tarihinde yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmayan emeklilere de 5 bin liralık ödeme yapılacağı müjdesini vermişti. Bu müjdeden sonra gözler meclise çevrildi.

TBMM'ye Kasım sonunda beklenen torba yasa geldi. Gelen torba yasaya, TBMM'de komisyon görüşmeleri sırasında çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesi maddesi eklendi ve teklif komisyondan geçti.

Komisyondan geçen teklif Genel Kurula geldi ve geçen hafta bu tekifin görüşmelerine başlandı ancak torba yasanın maddelerinin hepsi geçmeden bütçe görüşmeleri geldi çattı. 11 Aralık 2023, yani yarın TBMM GEnel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri başlayacak. 26 Aralık'ta bütçe sona erecek. Daha sonra torba yasa görüşmeleri kaldığı yerden devam edecek.

2024'E KALDI

Bu takvime göre baktığımızda çalışan emeklilere ikramiye ödemesinin 15 Ocak civarında ancak yapılabileceği görülüyor. Tarih netleştiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
90 bin taşerona kadro