ÇKS ve çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye 15 Aralık sonrasına sarkabilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ÇKS ve çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye 15 Aralık sonrasına sarkabilir

AK Parti'den son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada 5 bin liralık ikramiye ödemesi hakkında son duruma yer verildi.

ÇKS ve çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye 15 Aralık sonrasına sarkabilir

AK Parti'den son dakika açıklaması: 5 bin TL ikramiye ödemeleri yapılacak.

TBMM'de devam eden torba yasa sırasında bir açıklama geldi. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş 5 bin liralık tek seferlik ikramiye ödemesi yapılacağını söyledi.

Mehmet Muş yaptığı son dakika açıklamasında emeklilerin 5 bin TL'lik ikramiyeleri hakkında, "Gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine tek seferlik 5 bin TL ödeme yapılmasına ilişkin kanuni düzenleme 2 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kasım ayında 10 milyon 429 bin 922 kişiye 44 milyar 468 milyon 838 bin 223 TL 34 kuruş ödeme yapılmıştır. Bu kapsamda daha önce ödeme yapılmayan 4 milyon 688 bin 945 emekliye 5 bin TL ödeme yapılacaktır. Çalışan emeklilere ödeme yapılması halinde ilave maliyetin ise yaklaşık 23 milyar lira olması beklenmektedir" ifadelerini kullandı.

5 BİN TL ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Çalışan emekliler ile ÇKS'ye kayıtlı emekliler, 5 bin liralık ikramiye ödemesinin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Bu konuda henüz net tarih verilmedi. Ancak torba yasanın meclisten geçmesi gerekiyor. Bu hafta meclisten geçmesi beklenen torba yasanın gelecek hafta yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Torba yasa yürürlüğe girdikten sonra 5 bin TL ödemeleri yapılacak. Ödemelerin 15 Aralık'tan sonrasına sarkması bekleniyor. Ödeme tarihleri belli olduğunda haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç