Citroen My Ami Buggy aracı 399 bin TL: Türkiye'de satış hızı rekoru kırdı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Citroen My Ami Buggy aracı 399 bin TL: Türkiye'de satış hızı rekoru kırdı

Türkiye'ye gelen 399 bin liralık araba, 1 saatte tükendi. İşte Citroen'in yeni My Ami Bugy versiyonlu aracının özellikleri.

Taşıt 13 Ağu 2023 07:51 0
Citroen My Ami Buggy aracı 399 bin TL: Türkiye'de satış hızı rekoru kırdı

Türkiye'de 399 bin liradan satışa çıkan araba hemen bitti.

Citroen'in Ami versiyonu geçen sene Türkiye'ye gelmiş ve 50 araç, yarım saat içinde satılmıştı. Bu sefer Citroen bir başka aracını Türkiye'ye getirdi. Ami'nin baka bir versiyonu olan Vitroen My Ami Buggy versiyonunu Türkiye'ye getiren Citroen, benzer bir başarıyı daha elde etti.

Gelen son dakika blgilerine göre sadece 9 ülkede olan 1000 araçlık My Ami Buggy araçtan 100 tanesi Türkiye'ye de getirildi. Gelen bilgilere göre 2020 yılının sonundakli lansmandan sonra şimdi gelen araç, hemen satıldı. Ami versiyonu ise Türkiye'de 2 binden fazla satıldı.

Geçen sene Haziran ayında online satışa çıkarılan Ami, 50 tanesi hemen satılmıştı. Aynısı My Ami Buggy aracında da oldu. 1000 adet ile sınırlı üretilen yeni araçtan 100 tanesi Türkiye'ye verildi. Bu da Türkiye pazarının Citroen için önemini bir defa daha ortaya koydu.

Yüzde 100 elektrikli olarak üretilen bu yeni araç, saate 45 km hıza kadar çıkabiliyor. Debriyajsız olan, yumuşak ve akıcı şekilde sürülebilen araçta, elektrikli motorun ürettiği yüksek tork değeri sayesinde ilk hareket sonrası yüksek bir çekiş gücü elde ediliyor.

Tek şarj ile 75 km'ye kadar giden araç, 55. kWh lityum-iyon batarta, araç zeminine gizlenen ve yolcu kapı eşiğinde olan kablo ile araç kolay şlarj edilebiliyor. Araç 3 saatte tam şarj oluyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç