Citi'den sürpriz Fed faiz indirimi tahmini
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Citi'den sürpriz Fed faiz indirimi tahmini

Citi'den bir son dakika açıklaması geldi ve Fed faiz indirimi hakkında beklenti paylaşıldı.

Ekonomi 13 Şubat 2024 0
Citi'den sürpriz Fed faiz indirimi tahmini

Citi'den faiz indirimi tahmini.

Citigroup stratejistleri tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Amerikan Merkez Bankası'nın ilk faiz indirimini haziran ayında yapmasını beklediklerini söyledi. Stratejistler yaptığı açıklamada birkaç yılın 1990'lar sonunda benzerlik taşıyabileceğini söyledi.

1998 yılında Rusya'nın tetiklediği kriz gölgesinde üç defa faiz indirimine giden Fed, daha sonra enflasyonist baskılarını kontrol altına almak için 1999 Haziran ayından itibaren sıkılaştırma döngüsüne girmişti.

Citi Stratejisti Jason Williams tarafından yapılan son dakika açıklamasında, “Piyasalar 1998’e bakıp gelecekte faiz artışı yapılabileceği ihtimalini fiyatlamalı. Mevcut döngü 1998 gevşeme döngüsüyle benzerlikler taşıyor.

Eğer enflasyon %2’ye kalıcı bir şekilde dönmezse geleceğe yönelik Fed faiz artışı fiyatlamaları görmemiz mümkün” değerlendirmesine yer verildi.

Citi Stratejisti Williams yaptığı açıklamada enflasyonun kalıcılaşması, nötr Fed faizi tartışmalarını alevlendirecek ve bu da getiri eğrisinin dikleşmesine neden olacak.

Citi yaptığı açıklamada bu sene daha iyi bir tablo beklendiğini, kısa bir gevşeme sonrası yeniden faiz artırımı yapılmasının hesaplara dahil edilmesi gerektiğine yer verildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç