Citi Group: 'Fed Faize Ara Verse Bile Dolar Yükselişe Devam Edecek'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Citi Group: 'Fed Faize Ara Verse Bile Dolar Yükselişe Devam Edecek'

Citi Group tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve dolarda rallinin süreceğine yer verildi.

Döviz 14 Ekim 2022 14:10 0
Citi Group: 'Fed Faize Ara Verse Bile Dolar Yükselişe Devam Edecek'

Dolarda bir korkutan açıklama daha: Fed faiz indirimini azaltsa bile dolar yükselmeye devam edecek.

Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından biri olan Citigroup bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada dolar rallisinin dünya ekonomisindeki yavaşlamanın sona ermesi ile ve büyümenin yeniden ivme kazanması ile ancak durabileceğine yer verildi. 

Dev finans kuruluşunun önde gelen stratejistlerinden Jamie Fahy, bir not yayınladı. Yayınlanan notta yavaşlama sona erene kadar doların küreselde tüm para birimlerine göre daha yükske getiri sağladığı ve daha çok getiri sağladığı için saklamak için en güvenli liman olmaya devam edeceğine dikkatler çekildi.

Küresel büyümede dip seviyelerin görülmesi ile birlikte doların yeni zirvelerin görüleceğini bildiren şirket analistleri, “Doların patikasının değişmesi için ana senaryoda değişim gerekiyor” dedi.

Doların altı gelişmiş ülke para birimine karşı hareketini ölçen ICE Dolar Endeksi bu yıl neredeyse yüzde 18 seviyesinde yükseldi ve 1972 senesinden bu yana en büyük sıçramayı kaydetti.

FED FAİZ ARTIRIMINI AZALTSA BİLE

Fed faiz artış oranını azaltırsa doların yükselişe devam edeceğini, zirvelerin görülmeye devam edeceğine yer verildi. Stratejistler geçen 20 yılda doların yönünü aşağı çevitmesinde küresel ekonomik görünümün ana faktör olduğuna dikkatler çekildi. Stratejistler yayınladıkları notta “Dolarda zirveye sadece Fed’in faiz indirdiği ve ABD dışı küresel büyümenin dip yaptığı dönemde ulaşılacak” ifadelerini kullandı ekonomik yavaşlamanın sona ermesi , büyümenin yeniden ivme kazanması ile dolarda yükselişin durabileceğini bildirdi.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com |Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç