Çipli Yeni Kimliklerde Kredi Kartı Dönemi Başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çipli Yeni Kimliklerde Kredi Kartı Dönemi Başlıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında çipli kimlik kartları konusuna değindi ve kimliklere ödeme sisteminin de yükleneceğini söyledi.

Kredi 27 Mart 2022 14:43 0
Çipli Yeni Kimliklerde Kredi Kartı Dönemi Başlıyor

Çipli kimliklerde yeni dönem. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında kimlik ve ehliyetlerin birleştirilmesinin ardından bir de ödeme sisteminin kimliklere tanımlanacağını söyledi.


Bir programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada önemli açıklamalarda bulundu. Yeni çipli kimliklerle ilgili vatandaşlara 3 söz verdiklerini, bu sözlerini yerine getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Soylu, yeni kimlik kartlarına kredi kartı entegrasyonu için çalışmaların sürdüğünü söyledi.


Yazılım konusunda üstün isimlere sahip olduklarını söyleyerek sözlerine başlayan Bakan Soylu, bu projelere inanıp güvendiklerini söyledi. Ehliyetlerin çipli kimliklere entegre ettiklerini, bu entegrasyon sonrası artık vatandaşların sadece kimlik kartlarını yanlarında taşıdıklarını söyleyen Bakan Soylu, yüzde 80'i sona eren kredi kartı entegrasyonu meselesine de değindi. Bakan Soylu konu ile ilgili, "Yetmedi, e-imza ile ilgili bir adım atalım. Çünkü bu çok önemli. Elektronik sistemin, hayatın içerisine tamamen girmesini temin ederek, buna da olmaz dediler. Orda da işi oldu bittiye getirdik. Netice itibarıyla bir tarih verdik, Allah'a hamdolsun e-imzayı şu anda kimliğimize yükleyebilme kabiliyetini ortaya koyduk" dedi ve sözlerini şu şekilde sonlandırdı:


"Üçüncüsü de acaba kimliklerimize bir ödeme sistemi yükleyebilir miyiz? İşin yüzde 80'ini bitirdik. Bu da yeni bir şey. Yani kimlik kartlarımız var. Kredi kartı kullanılabilecek bir işlemi şu anda yürütüyoruz. Maliye Bakanımız da 'ben bu işe varım' dedi. Dünyada bunu kullanan ülkeler var. Çünkü bizim elimizde bir imkan var. Elimizdeki imkan şu, MERNİS ve nüfus verilerimiz doğruluğunu teyit edebilecek anlayışla beraber eşleştirme yapabilecek kabiliyet sahip. Bunu da sağlayabilir ve inanıyorum ki bu da bir vesile ile oluşabilecek"


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç