Çinko, Alüminyum ve Bakır Fiyatlarında Sert Yükseliş: İşte Nedeni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çinko, Alüminyum ve Bakır Fiyatlarında Sert Yükseliş: İşte Nedeni

Son dakika haberi: Çinko, bakır ve alüminyum fiyatında hızlı şekilde yükseliş yaşandı. İşte nedeni.

Emtia 6 Ekim 2022 14:46 0
Çinko, Alüminyum ve Bakır Fiyatlarında Sert Yükseliş: İşte Nedeni

Alüminyum, çinko ve bakır fiyatlarında yükseliş başladı. LME'de Rus Ural Mining&Metallurgical ile bağlı ortaklıkların yeni teslimatları yasaklaması sonrası ciddi yükseliş görüldü.

Londra Metal Borsası Rus şirketin LME antrepolarına yeni bakır ve çinko teslimatı yapmasına yasak getirdi. Londra Metal Borsası’nın (LME) Rus Ural Mining&Metallurgical ve bağlı ortaklığının yeni teslimat yapmasına yasak getirmesinden sonra fiyatlar hızlı şekilde yükselmeye başladı.

EN NET YAPTIRIM OLDU

Söz konusu adım, Rusya Ukrayna savaşı çıktıktan sonra LME'nin Rusya'ya yönelik olarak devreye aldığı en net yaptırım olmuş oldu. Söz konusu adım, küresel ekonomide yavaşlama beklentisi ve Çin'de pandemi kısıtlamalarının inşaat sektörüne darbe vurmasıyla bu sene düşen sanayi metallerine destek oldu.

Nisan ayında zirve yapan fiyatlar sonrası Çinko'nun şimdiki fiyatı zirve fiyatının yüzde 30 altında. Bakır fiyatında ise Mart ayında görülen zirveden sonra yüzde 27'lik düşüş görüldü.

Londra Metal Borsası'ndan alınan son dakika bilgilerine göre çinko fiyatı bugün yüzde 4.9'luk yükselişle 3 bin 124 dolara kadar çıktı. Bakır ifyatında ise yüzde 1.3'lük artış görüldü. Alüminyum fiyatında ise yüzde 0.7'lik bir artış görüldü.

Bu metallerin yanı sıra kurşunda yüzde 2.4 'lük bir fiyat artışı görüldü. 

Değerli metallerin üretiminde önemli bir ülke olan Rusya'dan alımları durdurmaya çalışan Avrupalı şirketler, bu konuda sıkıntı yaşıyor.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç