Çin'den Gelen Haber Demir Cevherini Yükseltti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çin'den Gelen Haber Demir Cevherini Yükseltti

Çin'den gelen son dakika haberi demir cevherine yaradı ve fiyatlar hızlı şekilde yükselişe başladı.

Emtia 25 Tem 2022 13:56 0
Çin'den Gelen Haber Demir Cevherini Yükseltti

Demir cevherinde fiyatlar 100 doları geride bıraktı.

Demir cevheri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Çin'den gelen haberden destek alan demir cevheri, bu haberin iyimserliği ile birlikte ton başına 100 dolar sınırını yıktı geçti. 

Çin'de son dönemlerde yaşanan konut sıkıntıları tüm dünyanın gündemine oturmuştu. Yaşanan konut krizini aşmaya çalışan Çin yönetimi, konut sektörünü desteklemek için bir fon oluşturacağını duyurdu. Söz konusu haberin piyasalara düşmesinin ardından yükselişe geçen demir cevheri yüzde 7'den fazla yükseliş gösterdi ve ton başına 100 dolar sınırını geçerek 107.95 dolar seviyesine kadar çıktı. 

Çin Devlet Konseyi tarafından geçen hafta dikkat çeken bir karar alınmıştı. Söz konusu karar kapsamında, baskı altındaki 12 şirket için bir fon oluşturulacağına yer verilmişti. Çin Kalkınma Bankası tarafından 50 milyar Yuan , Dolar karşılığı ile 7.4 milyar dolarlık para temin edilmiş ve bunun 6 kat daha da arttırılacak 300 milyar yuan seviyesine kadar da çıkarılabileceğine yer verilmişti.

Essence International analsiti Steve Wong söz konusu haberi şu şekilde yorumladı: “Hükümet konut alıcılarının güveninin onarmak ve konut alımlarını yeniden artırmak istediğine dair sinyaller veriyor"

Singapur piyasalarında vadeli kontratlar bugün yüzde 4 seviyesinde bir yükseliş gösterdi ve demir cevheri ton başına 107,95 dolara yükseldi. Demir cevheri Mart’taki zirvesinden bu yana yüzde 35'lik düşüş gösterdi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç