Cimri kocasına dava açan kadın 15 bin TL tazminat kazandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cimri kocasına dava açan kadın 15 bin TL tazminat kazandı

Cimri kocaya boşanma davası açan kadın, hem ondan boşandı hem de 15 bin lira tazminat kazandı.

Haberler 2 Şubat 2024 0
Cimri kocasına dava açan kadın 15 bin TL tazminat kazandı

Cimri kocasına boşanma davası açtı hem boşandı hem 15 bin TL tazminat kazandı.

Denizli'de meydana gelen olayda karşılıklı açılan boşanma davasında davacı erkek, eşinin kendisine saygısız davrandığını, yemek temizlik gibi işleri yapmadığını ve bunları kendisinin yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Eşinin bir süre sonra evi terk ettiğini söyleyen söz konusu isim, akrabaları aracılığıyla birçok defa haber göndermesine rağmen kadının hala eve dönmediğini söyleyerek boşanma davası açtı ve 50 bin lira maddi, 50 bin lira manevi tazminat talebinde bulundu.

Kadın ise kocasının ev için gereken temel ihtiyaç malzemelerini almadığını, elektrik harcar diye evde beyaz eşya kullanmadığını ve kocasının kendisini hırsızlıkla itham ettiğini söyleyerek her sabah cebindeki parayı kontrol ettiğini de söyledi.

Kocasının kendisini evden kovduğunu ve kapı kilidini değiştirdiğini, bu yüzden evine dönemediğini söyleyen kadın 50 bin maddi 100 bin ise manevi tazminat istedi.

Denizli 4. Aile Mahkemesi ise erkeğin evin düzeneğini kurmadığını, kadının piknik tüpünde yemek yapmak zorunda kaldığını ve eşinin evden ayrılmasını fırsat bilerek evinin kilidini değiştirmesini kusur saydı.

Boşanma davasına erkektam kusurlu bulundu ve kadının kusuru olmadığını bildirerek kadına 15 bin lira maddi tazminat verilmesini istedi.

Karar temyiz edildi ve Yargıtay da kocayı kusurlu bularak ev eşyası almamanın, elektrik harcayacak diye beyaz eşyaları kullandırmamasını, piknik tüpünde yemek yapılmasını tam kusur saydı ve 15 bin lira tazminat verilmesini istedi.

Kaynak: Finans7

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç