Çimko Çimento halka arz oluyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çimko Çimento halka arz oluyor

Son dakika haberi: SPK'ya bir bildirim geldi. Gelen bildirime baktığımızda Çimko Çimento'nun halka arz başvurusu yaptığı öğrenildi.

Halka Arz 15 Nisan 2024 0
Çimko Çimento halka arz oluyor

Çimko Çimento halka arz oluyor.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'na bir başvuru daha geldi. Gelen son dakika haberinde Konukoğlu ailesine ait olduğu bilinen çimento sektöründeki bir şirketin daha halka arz olacağı bildirildi. Çimko Çimento'dan gelen son dakika bilgilerine göre halka arz için taslak izahnamenin yayınlandığına yer verildi.

Gelen bilgilere göre söz konusu şirketin 18 milyon 842 bin 104 TL nominal değerli paylarını ortak satışa çıkaracağı ve toplamda 75 milyon 789 bin 472 TL nominal değerli payları halka arz edeceği bildirildi. Şirketin halka arz işlemi sonrası halka açıklık oranı ise çıkarılan sermayenin yüzde 20'lik kısmı kadar olacak.

1 LOT KAÇ TL OLACAK?

SPK'ya başvuru yapan Çimko Çimento'nun 1 lot fiyatının kaç TL olacağı konusu, SPK'nın onayı ve bülteninde halka arzı duyurması ile birlikte belli olacak.

GELECEK PARAYI NEREDE KULLANACAĞI BELLİ OLDU

Çimko Çimento tarafından SPK'ya sunulan taslak izahnamede yer alan detaylara baktığımızda paranın kullanılacağı yerlere şu şekilde yer verildiği görülüyor:

Çimento, Hazır Beton ve AGREGA İş Kollarında Yapılacak Yatırımlar ile Yurt İçi ve Yurt Dışı Şirket ve Varlık Alımları: Yüzde 40-60.

ŞİRKET KİMİN?

Söz konusu şirket, Sanko Holding A.Ş. grup bünyesinde bulunuyor. Şirket klinker ve çimento ürünleri Narlı ve Adıyaman çimento fabrikalarından farklı bölgelerdeki birçok ülkeye ihraç ediyor.

TALEP TOPLAMA NE ZAMAN?

SPK'nın önümüzdeki günlerde onay vermesi sonrası talep toplama tarihleri belli olacak. Halka arz belli olduğunda haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç