Çiğ inek sütüne zam geldi! Litresi 11 TL oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çiğ inek sütüne zam geldi! Litresi 11 TL oldu

Son dakika: Üreticinin litresini 8 lira 50 kuruşa sattığı çiğ inek sütünün fiyatı, bugün gelen zamla birlikte 11 lira oldu.

Ekonomi 13 Ocak 2023 17:32 1
Çiğ inek sütüne zam geldi! Litresi 11 TL oldu

Son dakika: Çiğ inek sütüne zam geldi.

Çiğ inek sütüne zam yapıldı. Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Erken tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre çiğ inek sütüne zam yapıldığı öğrenildi. Yapılan zamla birlikte çiğ inek sütünün litresi 11 lira oldu.

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Erken, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“1 Ocak 2023 itibariyle oluşmuş süt fiyatlarının müstahsil fiyatı 11 lira. Artı devlet desteği 50 kuruş. Artı soğutma bedelleri, yapmış olduğumuz girişimler sonucunda belirlenmiştir. 1 Ocak’tan itibaren süt müstahsilleri bu şekilde devam edecektir. Tabii ki bu referans fiyatı. Bundan aşağı olmamak şartıyla oluşan bir fiyattır. Tabii ki çiftlik ve özel şirketlerin farklı fiyatları oluşacaktır. Ama bizim tabanda örgütlü üreticimizin, Ahmet Ağa’mızın, Ayşe Teyze’mizin ineğinden üretmiş olduğu sütün fiyatı, net 11 lira olarak teşhir edilmiştir. Bunun da Türkiye genelindeki üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Oluşan enflasyon, asgari ücrete, diğer mamullere göre yüzde 30’a tekabül eden bir fiyat bu. Ama yine de aylık, bundan sonra daha güçlü bir şekilde takip edilecek. Herhangi bir olumsuzluk durumunda tekrar toplanıp, değerlendirme yapılıp fiyatların ona göre güncelleneceğini de… Ankara’da şu ortaya çıktı; Ulusal Süt Konseyi’nin bundan sonra daha güçlü ve daha geniş kapsamlı belirlenmesi için her ay veya 3 ay toplanıp bu konuları görüşmesi için de karara varıldı.” 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
bizlere gelişi 20 tl den aliyoz