CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Cemil Tugay kimdir, nerelidir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Cemil Tugay kimdir, nerelidir?

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı belli oldu. Cemil Tugay yeni dönemde aday olacak.

Siyaset 29 Ocak 2024 0
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Cemil Tugay kimdir, nerelidir?

Cemil Tugay kimdir?

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı belli oldu. Yapılan son dakika açıklamasında MYK, İzmir gündemi ile toplandığını ve 3 saat süren toplantıdan sonra Parti Meclisi toplantısına geçildiği bildirildi.

MYK'da görüşülen Cemil Tugay ismi PM'den de geçti ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak seçilmiş oldu. Peki Cemil Tugay kimdir, nerelidir? Cemil Tugay'ın mesleği nedir?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MYK toplantısı öncesinde Cemil Tugay ile bir araya gelmiş ve ikili arasında bir görüşme gerçekleşmişti. Önceki gün de bir görüşme olmuştu.

Peki Cemil Tugay kimdir?

1967 yılında Van'da dünyaya gelen Tugay, İzmir İnönü Lisesi'nin ortaokul bölümünden 1980 yılında lise bölümünden ise 1983 yılında mezun oldu.

Daha sonra tıp kazanan Tugay, 1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Çorum ve Tire'de 4 yıl pratisyen hekimlik yapan Tugay, 1993-2000 yılları arasında Plastik Cerrahi ihtisası yaptı, 2000 yılında ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzman doktorluğunu aldı.

1997'de ABD, Cleveland Clinic'te 1 yıl araştırmacı doktor olarak çalışan Tugay, daha sonra uzman oldu ve 2001 ile 2005 arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde, sonrasında 2009 senesine kadar Çiğli Kent Hastanesi'nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak çalıştı.

2009 yılında Karşıyaka'da serbest olarak hekimlik yapmaya başlayan Tugay, bir süredir Alsancak'ta faaliyet gösteren muayenehanesini, belediye başkanı seçilmesinin ardından kapattı ve belediye başkanlığına geçti.

Tugay evli ve 2 kız 1 erkek olmak üzere 3 çocuk babasıdır. İngilizce Fransızca konuşuyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç